Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
    The clean solution

    Futbol yıldızı bulaşık yıkama teknolojisi yıldızıyla buluşuyor

    Mehde Nehri kıyısında çarpıcı bulaşık yıkama teknolojisi


    "Mehde Gold" restoranı, Almanya'nın kuzeyindeki Zeven kentinin yeni baş tacı. Bu gastronomik lezzetler durağı, 2015 baharında Mehde Nehri kıyısında açıldığı günden beri, bilenler tarafından daima tavsiye edilen bir mekan. Restoranın sahipleri, profesyonel futbol oyuncusu Philipp Bargfrede (Werder Bremen) ve Hamburglu Matthias Harms (www.harmsfood.de), 'kendi' lezzetlerini tatmak için ara sıra restoranda bir masa rezerve ediyorlar.
    Arkadaşlarıyla birlikte barbekü yaparken bir restoran açma fikrinin nasıl doğduğunu Philipp Bargfrede şu sözlerle anlatıyor: "Yemeği seven insanlarız ve yemek ne kadar iyi olursa aldığımız keyif de o kadar büyük oluyor." Bu iki "amatör yemek eksperinin" yemek tutkusu, Avusturya'da tamamen benzersiz yeni bir konseptin oluşumuna neden oldu. Restoran menüsünde, Alp Dağları yöresine ait kaliteli özel yemeklerin yanı sıra uluslararası özellikler taşıyan yemekler de bulunuyor. Bu bileşimden ortaya, doyurucu ama bir o kadar da olağan dışı lezzetler çıkıyor. Sunulan yemeklerin zarif olması ama uzak tatlar olmaması fikri benimsenmiş. "Burada başka hiçbir yerde bulamayacağınız özel bazı yemekler sunuyoruz" sözleriyle Philipp Bargfrede, her tür damak tadı ve bütçeye uygun kaliteli yemek sunmayı amaçlayan felsefelerini açıklıyor. 
    Restoranın baskın gelen tasarım özelliği, romantik baraka ve kulübeleri anımsatan ama modern bir havaya da sahip, Avusturya doğal ahşabının kullanıldığı bir dekorasyon. Son derece sıcak ve rahat bir ortama sahip 80 kişilik restoranın karakterini Bargfrede şu sözlerle tanımlıyor: "Restoranımızda insana kendini iyi hissettiren hoş bir atmosfer yaratma konusunda kararlıydık."  
    Menüye düzenli olarak yeni lezzetler ekleniyor ve bu haber çok hızlı bir şekilde yayılıyor. Peki ünlü bir isme sahip olmak, yeni müşterilerin kazanılmasında etkili oluyor mu? Bargfrede bu konuda rolünün az olduğunu itiraf ediyor. "Daha çok sunduğumuz yemeklere ve restoranın kalitesine odaklanıyoruz. Konuklarımızın da bunlardan etkileneceğini umut ediyoruz. Öte yandan birileri futbol hakkında bir şey soracak olursa, elbette seve seve konuşurum."
    Konuklar, Mehde Gold lezzetlerini öğlen ve akşam yemeklerinde tadabiliyor. Restoranın merkezi, iyi donatılmış mutfağı. Mutfak tasarımı Werner Lüdemann ve PGS GmbH tasarım ekibi tarafından gerçekleştirilmiş, donanımı ise Werner Lüdemann GmbH şirketi (Grasberg) tarafından temin edilmiş. Konuklar, güzel sofra takımları, içki kadehleri, gümüş çatal bıçak takımları, hemen hemen her şekil ve büyüklükteki yüksek kalite bardaklar gibi ustalıkla bir araya getirilmiş inceliklerin keyfini sürebiliyor. Bu nedenle de nazik ama etkili bulaşık yıkama süreci işletmede önemli bir role sahip. Werner Lüdemann, Mehde Gold için Meiko marka iki M-iClean bulaşık yıkama makinesi almaya karar verdiklerini belirtiyor: "Restoranın bar alanında kullanılmak üzere, ters osmoz sistemli bir bardak yıkama makinesi ve mutfak alanı için de daha büyük ama yine de kompakt bir bulaşık yıkama makinesi."
    M-iClean tezgahaltı makinenin mükemmel bardak yıkama performansı bar kısmında oldukça büyük bir heyecana yol açtı. LED göstergeli, şık bir tasarıma sahip makine, restoranın atmosferine mükemmel bir şekilde uyuyor ve tertemiz sonuçlar ortaya koyuyor." Restoran müdürü Malte Ohrenberg'in belirttiğine göre "her şeyi sezgisel olarak yapılabildiğinden, M-iClean oldukça kullanıcı dostu bir makine." Ohrenberg ayrıca makinedeki entegre ters ozmos sisteminin yüksek fayda sağladığını da ekliyor. "Makine, servis personelinin de yükünü azalttı, zira artık bardakları yıkandıktan sonra parlatmak zorunda kalmıyoruz. Bu muhteşem bir bonus ve bundan vazgeçmeye kesinlikle niyetimiz yok." Şarap servis uzmanı yardımcısı ve bira uzmanı olan Ohrenberg, temiz bardak ve kadehlerin ne denli önemli olduklarının farkında. Restoran müdürü sözlerine şöyle devam ediyor: "Ben ışıl ışıl bardakların bir restorandaki en önemli şey olduğuna inanıyorum." "Makineyi boşaltmaktan, bardakları masalara yerleştirene kadar tüm aşamalarda eldiven kullanıyoruz." Böylece parmak izleri oluşmuyor ve bardaklar masadaki konuğa ulaştığında makineden alındıkları kadar temiz ve hijyenik oluyor. Ohrenberg alınan sonuçlardan memnuniyetini şöyle dile getiriyor: "Şu ana kadar tek bir şikayet bile almadık, yıkama sonuçlarından son derece memnunuz." 
    İşletmeciler, sahne arkasında çalışarak tabakları, çatal bıçak takımlarını ve tüm mutfak gereçlerini yıkayan, M-iClean'in daha büyük kardeşinden de aynı derece memnunlar. Makine hafta boyunca tencere, tava, kepçe vs. dahil binlerce gereç yıkıyor ve enerji, su ve deterjan tasarrufunda da küçük kardeşi gibi aynı etkileyici sonuçlara ulaşıyor. Ohrenberg, her iki makinede de iyi bir seçim yapmış olduklarını belirtiyor ve ekliyor: "Çok güzel çalışıyor ve muhteşem sonuçlar sunuyorlar." 
    Daha fazla bilgi için www.mehdegold.de sayfasını ziyaret edebilirsiniz.