Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
    The clean solution

    2019'un soğuk demleme kahveleri

    Kahve ile hazırlanan soğuk içecekler, yükselen bir yaz trendi olarak öne çıkıyor!

    Bartenderin gießt Cold Brew Cocktail in Glas

    Başarılı bar işletmecileri, hangi içeceklerin ziyaretçilerine hitap edeceğinin tam olarak farkında. Sıradışı kombinasyonların yüksek talep gördüğünün bilincindeler! Bu durum, kahve ile hazırlanan yaz kokteylleri için de aynı şekilde geçerli. İyi hazırlanmaları halinde, bu ürünler hem cironuzu artıracak, hem de ziyaretçilerinizin içindeki yaz güneşi ve tatil hissini ziyadesiyle uyandıracaktır.

    İlerleyen saatlerde bir gece kahvesine ne dersiniz? Uyku terapistleri için hayli sıradışı olan bu konsept, giderek daha popüler bir hal alıyor. Seçkin soğuk demleme kahve türleri ile hazırlanan yaz kokteylleri, sıcak bir yaz gecesinde misafirlere aradıkları ferahlığı fazlasıyla sunuyor.

    Soğuk demleme kahve nedir?

    Soğuk demleme kahve, soğuk su ile hazırlanmakta ve birkaç saat boyunca demlenmeye bırakılmaktadır. Sonuç: Özellikle yoğun bir kahve aroması ve azaltılmış acı madde miktarı!

    Trend listemizin en tepesinde gerçek bir güç takviyesi yer alıyor: Espresso Tonik. Sunduğu ekşi, kekremsi aromalar, en durulgan ziyaretçileri bile dans pistinin yıldızı haline getirmeye yetiyor. Klasik kokteyllerin kafein içeren iki varyasyonu ile devam edelim: Kremli ve hafif kıvamlı bir seçim olarak Black Russian ve köpüklü, ferahlatıcı bir lezzet: Coffee Sour. Dördüncü sırada ise meyveli ve taptaze bir kokteyl var: Coffee Bramble, yoğun böğürtlen kokusuyla yaza özel bir tadım sunuyor! Herkesle paylaşılmayan bir tavsiye olarak ise, Coffeeaner öne çıkıyor. İçinde hiç alkol bulundurmadığı halde başınızı döndürecek kadar güçlü bir kokteyl... Menünüzde bu içeceklerle, misafirlerinize yaz mevsimini bütün bir yıl boyunca yaşatabilirsiniz.

     

    "İçerdiği 1000'in üzerinde farklı aroma ile kahve, bilinen en aromatik keyif verici madde olma özelliğini taşıyor. Hazırlanma biçimine bağlı olarak, bir asit kaynağı, hafif veya özlü bir aroma bileşeni, katkı maddesi, şurup veya acılık verici olarak kullanılabiliyor. Bu noktada aşılması gereken en büyük engeli, doğru hazırlama biçimi oluşturuyor. Bu zorluğun üstesinden gelmek isteyen her kahve meraklısının çeşitli sürprizlere hazır olması gerekiyor!"
    Timon Kaufmann, Kahve ve Kokteyl Yapımcısı, Barmeni ve Uzmanı

    Bir ödeme aracı olarak kahve kupası

    Costa Coffee ve Barclaycard tarafından geliştirilen Clever Cup, kişiye hem kahve içme, hem de temassız ödeme yapma olanağı sunan ilk kahve kupası olma özelliğine sahip. Clever Cup üzerindeki bPay Chip olarak adlandırılan çip aracılığıyla, kahve severler coffee-to-go alırken ödemeleri otomatik olarak gerçekleştiriliyor. Akıllı kupa teknolojisinin kapsamı an itibariyle İngiltere adasıyla sınırlı olduğu için, bu kolaylıktan henüz sadece İngiliz kahve severler faydalanabiliyor.

    Costa Coffee'den Clever Cup sayesinde temassız ödeme olanağı (Fotoğraf: Barclaycard)

    Kokteyl bardakları için doğru temizlik

    İçecek keyfinin bittiği noktada, temizlik zorunluluğu ortaya çıkar. Bu, özellikle uzun ve hassas kokteyl bardakları için hayli zorlu bir görev halini alabilir. Elbette, profesyoneller için böyle olmak zorunda değil! İyi bar işletmecileri, su lekeleri, çizgilenmeler ve bardak hasarlarından kaçınmak için profesyonel bulaşık makinelerinden faydalanmaktadır. Bu makalede, "Temiz bardaklar için 7 ipucu"nu bir arada paylaşıyor ve bardakların gastronomlarca nasıl doğru şekilde işleme tabi tutulacağını açıklıyoruz.

     

    2019'un en popüler 5 kahve kokteyli

    Espresso Tonik

    Stil yaklaşımı: Kentsel ve hip
    Trend durumu: Listenin zirvesinde, kült statüsüne sahip

    İçindekiler ve hazırlanışı:
    6 cl soğuk damıtma kahveyi (tarini aşağıda bulabilirsiniz!) 10 tonik ve az miktarda rendelenmiş limon kabuğu ile birlikte bir kokteyl karıştırıcıda iyice karıştırın. Dilerseniz zarif bir limon kabuğu spirali ile dekore edebilirsiniz. Alternatif olarak, ince bir lim dilimini ortadan ikiye bölün. Yarılardan birini bardağa atın, ikincisini ise bardağın kenarını süslemek için kullanın.

    Espresso Tonik
    Gerçek bir kült: Espresso Tonik

    Soğuk damıtma kahvenin hazırlanma biçimi

    Bunun için şu malzemeler gereklidir: 100 ila 200 gram az kavrulmuş kahve çekirdeği, 1 kahve değirmeni, 1 soğuk damıtma kahve makinesi (örneğin, cam şişeleri ile kimya derslerini hatırlatan bir tercih olarak "Dripster"), buz küpleri ve en az 10 ila 12 saat süre.

    Profesyoneller için ipucu: Kahve çekirdeklerini olabildiğince büyük parçalı olarak öğütün Öğütülmüş çekirdekleri soğuk damıtma kahve makinesine koyun ve üzerindeki kabı buz küpleriyle doldurun. İlerleyen saatler boyunca, soğuk su taze öğütülmüş kahvenin üzerine damlayacak ve yavaş bir şekilde aşağıya ulaşacaktır. Bu işlem sonucunda, çok çeşitli meyveli ve çiçeksi aromalara sahip, güçlü ve yoğun bir tada sahip bir kahve özütü ortaya çıkar.

    Alternatif hazırlama yöntemi: Soğuk damıtma kahve ayrıca standart bir kahve demleme aparatı kullanılarak da demlenebilir. Cam kahve demleme kabını taze öğütülmüş kahve ile doldurun ve üzerine buzlu su dökün. Ardından bu karışımı birkaç saat demlenmeye bırakın. Hazır hale geldiğinde, pistonu toz halindeki kahve tamamen sıkıştırılana dek aşağı doğru bastırın.

    Şaşırtıcı bir ilave bilgi: Bu hassas kahve hazırlama biçimi, henüz 17. yüzyılda Hollanda'da kullanılmaya başlamıştı.


    Black Russian
    Bir klasik: Black Russian

    Black Russian

    Stil yaklaşımı: Zarif ve akıllı
    Trend durumu: Yeni bir tarz ile geleneksel bir lezzet

    İçindekiler ve hazırlanışı:
    Önce bardağa üç (veya daha fazla sayıda) buz küpü koyun. Ardından 2 cl votka, 4 cl soğuk damıtma kahve ve 2 cl su ekleyin. Son olarak, 2 cl kremayı dikkatlice dairesel formda üstüne ekleyin. Son derece gösterişli, dekorasyona ihtiyaç duymayacak kadar!


    Coffee Sour

    Stil yaklaşımı: Centilmenlere layık
    Trend durumu: Modası hiç geçmeyen bir tercih

    İçindekiler ve hazırlanışı:
    4 cl viski, 3 cl limon suyu, 3 cl portakal suyu, 1 cl şeker şurubu, 2 cl Cointreau ve 6 cl soğuk damıtma kahveyi bir kokteyl karıştırıcıya koyun ve 20 saniye boyunca karıştırın. Buz küpleri ekledikten sonra işlemi tekrarlayın. Ardından bir çay süzgeci yardımıyla karışımı soğutulmuş bir şampanya kadehine doldurun. Son olarak, Coffee Sour'un üzerine portakal kabuğu sıkın. İpucu: Ekstra ferah bir lezzet için, portakal kabuğu ayrıca kadehin kenarlarına da sürün.

    İlave kokteyl bilgisi:

    Sert içki veya likör, limon suyu ve şekerden oluşan kokteyller "Sour" olarak tanımlanmaktadır.

    Coffee Sour
    Son derece ferah bir lezzet: Coffee Sour

    Coffee Bramble
    Bol meyveli bir tadım için: Coffee Bramble

    Coffee Bramble

    Stil yaklaşımı: Gerçek bir renk ve meyve bombardımanı
    Trend durumu: Yaz aylarının vazgeçilmez hiti

    İçindekiler ve hazırlanışı:
    Önce 5 ila 6 böğürtleni bakır bir kaba koyun ve bir tokmak yardımıyla parçalarına ayırın. Ardından 6 cl soğuk damıtma kahve, 4 cl rom, 3 cl limon suyu ve 2 cl şeker şurubu ekleyip iyice karıştırın. Bir miktar buz parçasını bir kaşığa koyun. Son adımda, bakır kabı ağzına kadar buz parçaları ile doldurun. Garnitür mü dediniz? İnce bir lavanta dalı ve böğürtlenler kullanın!

    İlave kokteyl bilgisi:

    "Geleneksel olarak tüm kokteyller 9 cl'e kadar alkol kullanılarak hazırlanır. Miktar bunun üzerindeyse, içecek bir Longdrink olarak kabul edilir." – Maren Meyer, Barmen (Hannover)


    Coffeeaner*

    Stil yaklaşımı: Alkolsüz de aynı derecede elegant
    Trend durumu: Listenin kıdemli bir üyesi

    İçindekiler ve hazırlanışı:
    Coffeeaner, hafif ekşilik ile zarif bir tatlılığın keşisim noktasıdır. Hazırlamak için, 2 cl ahududu şurubunu 2 cl limon suyu ve 6 cl Espresso ekleyerek buz küpleriyle birlikte bir kaba koyun. Hafif köpüklenme oluşana kadar iyice karıştırın. Ardından karışımı şık bir bardağa doldurun. Dekorasyon için taze ahududular ve bir miktar rendelenmiş limon kabuğu kullanın. Ferahlığın zirvesinde bir içecek keyfi!

    * Kaynak: coffee at work GmbH & Co. KG

    Coffeeaner
    Herkesle paylaşılmayan bir tavsiye: Coffeeaner

    Soğuk damıtma kahveler, 2019'un yazının önde gelen trendleri arasında yer alıyor. Kimilerine göre, bir "soğuk damıtma devrimi" söz konusu! Bununla birlikte, bu yaz içecekleri daha klasik tatları tercih eden misafirleri dahi fazlasıyla memnun edecektir.

    Bitirirken ilginç bir not:

    "Soğuk kahve güzelliği korur" sözünün nereden geldiğini biliyor musunuz? 18. yüzyılda, yüksek sosyeteden hanımlar kahvelerini soğuk içmeyi tercih ediyordu. Zira sıcak kahveden yayılan buhar yüzlerindeki makyajın bozulmasına sebep oluyordu. Geçen onca zaman sonrasında, soğuk kahve günümüzde tekrar bir trend haline gelmiş durumda!