Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
    The clean solution

    Kalite, bakım ve koruma

    Bu faktörler bulaşık makinenizin ömrünü hissedilir derecede uzatır

    Endüstriyel bulaşık makinenizin uzun yıllar boyunca sorunsuz çalışması ve bulaşıkhanenizde “temizˮ bir iş akışı sağlaması, onu bu yatırımı yapmaya daha değer kılacaktır. Bunun için personelin, kullanım, bakım ve temizleme çalışmaları esnasında yalnızca üretici tarafından sağlanan talimatları takip etmesi ve faydası ispatlanmış bazı rutinleri benimsemesi gerekmektedir. Makalemizin de ortaya koyduğu üzere, bu hiç de zor bir uygulama değildir.

     

    Söz konusu teknik cihazlar olduğunda, arızalar her zaman en vakitsiz durumlarda ortaya çıkar. Bunun bir otel veya gastronomi işletmesinin profesyonel mutfağı için ne anlama geldiğini kestirebilmek kolaydır. Nitekim, bulaşık makinesinin beklenmedik bir şekilde işlevsiz kalması veya yeterli temizlik performansıyla çalışmaması, tüm servis akışının kısa süre içinde durmasına yol açacaktır. Bu noktada, çalışmanın sürdürülebilmesi için bardak, tabak ve diğer malzemelerin bir şekilde yıkanması gerekecektir. Acil durumlarda, elle yıkama yapılması zorunlu olacaktır. Ne var ki, bir endüstriyel bulaşık makinesine kıyasla bu yöntemin ekonomik, hijyenik ve ergonomik olduğunu söyleyemeyiz. Bunun da ötesinde, elle yıkama hem daha az çevre dostu, hem de çok daha yavaş işleyen bir süreçtir.

    Endişe etmeyin: Profesyonel bulaşı yıkama teknolojisi, temelde sürekli olarak yüksek kapasiteyle çalışmak için tasarlanmış olup maksimum güvenilirlik ve planlama güvencesini temsil eder. Bununla birlikte, işletmeci ve kullanıcıların da bu sürece katkıda bulunması ve gastronomi tipi bulaşık makinelerini uygun şekilde kullanmaları, düzenli aralıklarla (ve doğru şekilde) temizlemeleri, bakımını yapmaları ve korumaları gerekir. Bunlar yerine getirildiğinde, lider üreticilere ait bu ürünler on yılları bulan süreler boyunca tamamen güvenilir bir performans sağlar. Bu makalede, endüstriyel bulaşık makinenizden maksimum kullanım ömrünü elde etmeniz için faydalanabileceğiniz bazı ipuçlarını paylaşacağız.

    Hizmet kalitesi önemlidir

    Bundan dolayı, tedarikçi belirleme sürecinde, ürünün sağladığı kalitenin yanı sıra servis kalitesi de verilen karara doğrudan etki eden bir role sahip olmalıdır.

    Kalitesi ve güvenilirliği sektörün uzman kuruluşları tarafından 2018'de bir kez daha ödüllendirilen Offenburglu bulaşık yıkama teknolojisi uzmanı Meiko, bu alanda iyi bir örnek olarak öne çıkıyor: Sunulan hizmet, haftanın yedi günü 24 saat boyunca faal olan acil durum servisi de dahil olmak üzere, hem bakım görevlerini ve rutin denetimleri, hem de olası onarım çalışmalarını kapsıyor. Buna ek olarak, fabrika temsilciliklerimizle bağlantılandırılmış olarak işleyen kapsamlı bir depo hizmeti, standart yedek parçaların 48 saat içerisinde sağlanmasını güvence altına alıyor.

    Endüstriyel bulaşık makinelerinin bakımı ve temizlenmesi

    Öte yandan, endüstriyel bulaşık makinelerinden daima en iyi performansın elde edilebilmesi için elbette kendi personelinize de iş düşüyor. Teknik cihazların itinalı bir şekilde kullanılmalarının, uzun zaman dilimleri boyunca doğru işlev gösterebilmeleri bakımından günün sonunda merkezi bir role sahip olduğunu vurgulamalıyız. Yeterli dikkat gösterildiğinde, “dişlilerin arasına sıkışan kumˮ (Almanca bir deyim olarak bir süreci kesintiye uğratan engel) ihtimali en aza indirgenecektir. Günün sonunda bu, tüm taraflara fayda sağlayacaktır: Hem işletmeciye, hem personele, hem de ziyaretçilere...

    Bunun mümkün kılınabilmesi için, yeni gastronomi tipi bulaşık makinesini kullanacak olan herkesin, ilk hizmete alma öncesinde kullanma kılavuzunu etraflıca okumaları olmazsa olmaz bir zorunluluktur. Bu nokta genellikle hafife alınmaktadır. Oysa ki, bir endüstriyel bulaşık makinesinin uzun yıllar boyunca işletmede kalması, ancak kullanım, bakım ve temizleme çalışmalarının üreticinin talimatlarına uygun olarak yürütülmesi ile mümkündür.

    Söz konusu kullanım, temizleme ve bakım çalışmalarının aynı zamanda diğer ülkelerdeki ekiplerce de olabildiğince kolay yürütülebilmesi ve hataların önlenmesi adına, Offenburglu bulaşık yıkama teknolojisi uzmanı Meiko, sunduğu cihazların sezgisel şekilde kullanılabilir olmasına büyük özen göstermektedir. Daha da ötesinde, Meiko tarafından bu çalışmaların tamamına ilişkin eğitimler sağlanmaktadır.

    Bir gastronomi tipi bulaşık makinesinin günlük kullanımına yönelik 4 ipucu

    Bu noktada sizinle, endüstriyel bulaşık makinenizi olabildiğince uzun süreyle sorunsuz olarak kullanabilmeniz ve makinenin kendini daha yüksek seviyelerde amorti edebilmesi için asgari olarak uygulanması gereken birkaç ipucunu paylaşıyoruz:

     

    1. Doğru doldurma

    Tabaklar, bardaklar ve çatak-bıçaklar yerleştiriliyorken, bunların bulaşık makinesinin yıkama kollarına veya diğer hareketli parçalara zarar vermeyecek olmasına dikkat edilmelidir. Aynı şekilde, bulaşık makinesinin aşırı doldurulmaması gerekir; zira bu durum yıkama performansını olumsuz şekilde etkileyecektir. Ayrıca, yıkama sepeti seçimine de özen gösterilmelidir: Büyük deliklere sahip olması veya tabak ve bardaklar için tasarlanmış olması halinde, örneğin bıçaklar gibi daha ince parçalar farkedilmeden kayıp aşağı düşebilir!

    2. Uygun program seçimi

    Yıkama programının seçimi, her zaman mevcut bulaşıkların kirlenme derecesi dikkate alınarak yapılmalıdır. Öte yandan, bulaşık makinesinin daima en yüksek güç kademesinde çalıştırılması hem mantıksız, hem de ekonomik olmaktan uzak bir tercihtir. Üstelik bu, bulaşık makinesinin kullanım ömrünü de olumsuz yönde etkiler. Bulaşıkhanenin donatımına bağlı olarak, yıkama başlatılmadan önce büyük parçalı kirler el fırçası ile giderilmelidir.

    3. Özenli temizleme

    Kendi kendini temizleme programının (veya en yüksek güç kademesinde boş halde çalıştırmanın) yanında, bulaşık makinesine ait çeşitli süzgeçler, yıkama kolları, contalar, kenarlar vb. ayrıca temizlenmeli veya yıkanmalıdır. Ev tipi bulaşık makinelerine kıyasla ticari bağlamda çok daha sık yıkama yapılması sebebiyle, bu işlemin günlük olarak tekrarlanması gerekli olabilir. Özellikle günün son yıkama işlemi sonrasında, etraflı bir bitiş temizliği yapılması bir zorunluluktur.

    Etraflı bir bitiş temizliği bir zorunluluktur

    4. Düzenli kireçten arındırma

    Bulaşık makinesi tuzu, her defasında iyi yıkama sonuçlarını garanti altına almak ve bulaşık makinesinin kullanım ömrünü uzatmak amacıyla kireci sudan süzer ve tutar. Bu nedenle, özel tuza yönelik hazne her zaman dolu tutulmalıdır. Özellikle yüksek kireç içeren su söz konusu olduğunda, endüstriyel bulaşık makinelerinin düzenli aralıklarla profesyonel olarak kireçten arındırılması gerekir; bunun için ideal olarak uzman firmalarca sağlanan özel kireç çözücüler kullanılmalıdır. Bununla birlikte MEIKO, fabrika çıkışı olarak sunulan (opsiyonel) tümleşik su yumuşatma ünitesi “ActiveCleanˮ ile, bu konuya yönelik kusursuz bir çözümü mümkün kılmaktadır.