Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
    The clean solution

    Y ve Z nesli otelcilik sektörüne nasıl kazandırılır?

    Tecrübeli bir otel işletmecisi tarafından açıklanıyor

    "Kendimizi değiştirmemiz gerekiyor"

    Klaus Michael Schindlmeier, aşçılık eğitimi almış bir profesyonel. Beş yılı aşkın bir zamandır otelcilik endüstrisinde faaliyet gösteriyor. Kariyeri onu önce Almanya'dan İsviçre'ye, ardından tekrar Almanya'ya taşımış. Bir aşçı, bir otel müdürü ve bir yetenek koçu. Zihni 67 yaşında da, tıpkı kariyerinin ilk günlerindeki gibi taze fikirlerle dolup taşıyor. Bu taze fikirler, kendini endüstrinin geri kalanına da yansıtıyor.

    Klaus Michael Schindlmeier
    Klaus Michael Schindlmeier

    1980/90'larda doğan Y nesli ve an itibariyle yaşı 23'ten daha küçük olan Z nesli, genç nesil ifadesi ile tanımlanıyor. Bu nesiller ile öncekiler arasında önemli farklılıklar söz konusu. Bebek patlaması neslinin zamanında, iyi işler nispeten nadir bulunuyordu. Performans, en öncelikli konuydu. Kariyerinde atılım yapmak isteyen herkes fazladan çalışmak durumundaydı. Bugün ise, diğer birçok sektör gibi otelcilikte de iş gücü yetersizliği yaşanıyor. 

    Rüzgar tersine dönmüş durumda, yeni mezunların karşısında birçok seçenek bulunuyor. "Üç ila beş yıl içerisinde, şimdiden tamamen farklı iş görüşmeleri yürütüyor olacağız. Görüşmenin baskın tarafı, ellerinde işverenin karşılaması gereken noktaların bir listesi ile gelen başvuru sahipleri olacak. Bu durumu, gün itibariyle de kısmen tecrübe ediyoruz", Schmindlmeier böyle açıklıyor. Ancak bunu, otel işletmecilerine ümitsizliğe itecek bir durum olarak görmüyor. Her yeni koşula ayak uydurabilmekten yana.

    Bugün itibariyle genç insanlar, hayatta doyum hissedebilmeye önem veriyorlar; bu, hem iş hayatını hem de özel hayatı kapsayan bir beklenti. Tecrübeli otel işletmecisi, genç yeteneklere yeterli yaşam alanı tanıyarak ve bireysel tutkuları ile işlerini birlikte sürdürebilecekleri zamanı mümkün kılarak, kendilerini mutlu ve dengeli bir şekilde çalışmaya adamalarını arzuluyor. Onlara erkenden sorumluluk vermeye, baştan sonra kendilerinin yönettiği projelerde görevlendirerek gelişmeleri sağlamaya, özgüvenlerini yükseltmeye ve liderlik vasıflarını ortaya çıkarmaya odaklanıyor. 

    "Otelcilik endüstrisi geleceğin bir parçasıdır"

    Otelciliğin geleceğinin kendisi için ifade ettiği büyük anlam, Schmindlmeier'i Hotalents girişimini hayata geçirmeye teşvik etmiş. Bu girişim aracılığıyla, köhneleşmiş yapıları süreçlerden ayırmayı, zihinlerdeki bariyerleri ortadan kaldırmayı ve tarafları aynı masa etrafında buluşturmayı hedefliyor: Otel işletmecilerini ve stajerleri... Konsept bu aşamada da aynı kalıyor: Herkes birbirinden yeni bir şeyler öğrenmeli! Sağlanan eğitimlerin ve workshop'ların odak noktasında, personelin kazanılması, yönetimi ve motive edilmesi bulunuyor. 2019 yılında düzenlenen etkinlikte, farklı nesillerin "gelecekte atılacak adımların nasıl olması gerektiği" konusundaki mücadelelerini temsilen bir boks ringi kullanılmış.

    Ancak, sektörün eskileri ile taze beyinlerinin isteklerine kulak verdiğimizde, her iki tarafın da kendileri, işletme ve misafirler için birlikte bir şeylerin üstesinden gelmeyi hedeflediğini görüyoruz. Schindlmeier, geçmişte kendisini yüksek bir performansta tutmuş olan eski düşünce tipiyle hareket etmeyi tercih etmiyor. Diğer bir ifadeyle, "çıraklık dönemi kolay geçmez" düşüncesi... Bu bakışa kesinlikle katılmıyor. Şu kadarından ise kesinlikle emin: "Başarıya giden yolda hırs, sıkıntı, emek ve hedef belirleme şarttır." Ayrıca, yeterli hareket alanının tanınması ve iletişimin göz hizasında tutulması şartıyla, genç yeteneklerin başarılı bir kariyer için her türlü zorluk ve olumsuzlukla yüzleşmeye hazır olduklarını düşünüyor. 

    Klaus Michael Schindlmeier'in kariyerindeki kilometre taşları

    • 15 yaşından itibaren Lörrach'taki Hotel Binoth'ta aşçılık eğitimi, sonrasında Restaurant Pfeffermühle'de yaratıcı çalışma dersleri ve Sternerestaurant Erbprinz bünyesinde, diğer önemli kişiliklerin yanında Avusturya İmparatoriçesi Zita'ya yapılan yemek sunumu
       
    • 22 yaşından itibaren, gösteri salonu da bulunan 500 kişilik bir restoranla başlayan serbest meslek hayatı
       
    • Rhönklinikum'daki spesiyal restoran "Distel"de mutfak şefliği
       
    • Yöneticiliğini yaptığı İsviçre'nin Mittelberg bölgesindeki Kleinwalsertal'da konuşlu apart otelde 32 otel yöneticisi ile birlikte.
       
    • Apartman dairelerini otel odası olarak kiralayan ilk firma olan Hollandalı Bunkerpart'ın genel müdürü. Bu pozisyondayken, tüm Almanya boyunca rahatça dolaşım imkanı bulmuş.
       
    • 40 yaşında Hotel Master / İş Ekonomisti
       
    • Lisa Aenis ile birlikte Hotalents girişiminin kurucusu

    Göz seviyesinde değişim: Hotalents

    Hotalents, otelcilik ve gastronomi sektöründe genç nesillerin sesini duyulur kılmaya görevler yürüten bir girişim olarak tanınıyor. Otelcilik sektöründe, farklı nesiller arasında fikir değiş tokuşu oluşturmayı amaçlıyor. 

    Bu değiş tokuş için en uygun ortam, Hotalents Kongresi aracılığıyla hazırlanıyor. Etkinlik, ilk olarak 2018 yılında hayata geçirilmiş. Burada, otelcilik bünyesindeki genç yetenekler, tecrübeli sahibi nesillerle birlikte çalışarak mevcut imajı geliştirmeye ve işbirliğine yönelik potansiyel taşıyan fikirler oluşturmaya odaklanıyor. 

    Sektör, yüksek seviyede personel değişiminden ve iş gücü yetersizliğinden muzdarip durumda. Bununla birlikte, stajerlere yeterli düzeyde odaklanıldığı da söylenemez. Yeni neslin talepleri ise, esnek çalışma modelleri, göz hizasında iletişim ve açık bir geri bildirim kültürünün mümkün kılınması yönünde. Bu, yalnızca eğitimler esnasında tartışılan bir konu değil. Sahne üzerinde, birbirinden farklı düşünceler tartışmaya sunuluyor ve değiş tokuş ediliyor. Örneğin iyi personel yönetimi, çalışanların nasıl motive edilebilecekleri ve edilmeyi bekledikleri gibi konular, workshop'lar dahilinde iletişiliyor. 

    Hotalents'in sunduğu hizmetler, yöneticilere özel sunulan eğitimlerle tamamlanıyor. Bu eğitim esnasında, otelcilik ve konferans endüstrilerinden gelen yeni yöneticiler, liderlik vasıflarını nasıl ortaya çıkarabileceklerini vetakviye edeceklerini öğreniyorlar. Hedef noktasında, ilk liderlik tecrübelerini yaşayan genç çalışanlar, vekil müdürler ve departman müdürleri yer alıyor.