Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
    The clean solution

    Sağlığınıza: Bira bahçesinde başarı getiren faktörler

    İşletmeci için ipuçları ve tüyolar

    Bira bahçelerinin müşterilerce iyi karşılanması ve iyi cirolar çıkarabilmesi için gastronomlarca dikkat edilmesi gereken çeşitli noktalar mevcuttur. Atmosfer, sunulan ürün portföyü ve servisin yanı sıra, dış mekan gastronomisinde profesyonel bir bulaşık yıkama teknolojisi de büyük önem taşır. Sonuçta, köpükle taçlandırılmış bir biranın, kusursuz temizlikte bardaklara doldurularak servis edilmesi bir zorunluluktur.

     

    Yaz sıcaklarında arkadaşlarınızca ferahlatıcı bir bira içme ve dış dünyadan uzaklaşma keyfi... Bunun için, sıcak atmosfere sahip bir bira bahçesinden daha iyi bir seçenek olabilir mi? Atmosfer, ürün portföyü ve servis tatmin edici olmalı; ayrıca sunulan bira da kalitesiyle ikna etmelidir. Ancak bu sayede, hem konuklar hem de ev sahibi yatırımlarının karşılığını aldıklarından emin olabilir. Gastronomların bu noktada, dünya çapında bira bahçesi müdavimlerini mutlu eden faktörleri tam olarak belirlemesi gerekmektedir.

    Dünya çapında mı? Evet, öyle. Bavyera'nın bu önemli "keşfi", 19. yüzyılın başlarından bu yana büyük bir ihracat kalemi olmuş. Bira, bretzel ve diğerleriyle tanınan eski Alman usulü keyif kültürü, o zamandan bu yana sınır tanımıyor. Bu rahatlatıcı dış mekan gastronomi yaklaşımı, bir süredir (ve özellikle bugünlerde) telaşlı ortamıyla tanınan New York şehrinde bir patlama yaşıyor. Yükselen talep, elbette ki yalnızca bu şehirle sınırlı değil... Dünyadaki birçok metropol ve durak noktasında da aynı trend gözlemleniyor.

    Aşağıda, başarılı bir bira bahçesine yönelik birkaç önemli ipucunu gastronomlarla paylaşıyoruz. Daha profesyonel bulaşık yıkama teknolojisine ilişkin ilave bir ipucu da dahil olmak üzere...

     


    Münih'teki Königlicher Hirschgarten

    Dünyanın muhtemelen en büyük geleneksel bira bahçesi, tahmin edileceği gibi Bavyera sınırları içinde yer alıyor. Münih'in merkezinde konuşlu Königlichen Hirschgarten'in masalarında, güzel bir günde 8.000'e kadar müşteri konuk ediliyor. Bu, 200 yıldan uzun zamandır sürdürülen bir gelenek. Misafirler büyük kestane ağaçları altında, yöresel usulle hazırlanmış bir domuz kızartması, Hendl veya ızgara tavuğun, ya da dondurma ve pasta dilimlerinin keyfini çıkarıyor. İsteyenler, eski geleneklere uygun olarak kendi ekmeklerini de birlikte getirme şansına sahip. İçecekler ise mekan sahibinden temin ediliyor. Fıçıdan doldurulan taze biralar, Brauereien Augustiner, König Ludwig ve dükalığa ait Brauhaus Tegernsee bira fabrikalarından sağlanmakta.


    Dış mekan gastronomisi için dört ipucu

     

    1. Gölgeli oturma yerleri

     

    Temiz hava, mavi gökyüzü ve güneşin parıltısı, insanları bira bahçelerine çeker. Ya tüm bu süre boyunca doğrudan güneşin altında oturmak? Böylesi bir durum, birçokları için iyi bir tercih değildir. Bu yüzden, yeterli miktarda gölgeli oturma yeri bulundurmak gerekir. Ağaçlar, büyük bitkiler ve güneş şemsiyeleri, aynı şekildedondurma kafeleri ve dış mekanlara sahip diğer mekanlar için de bir zorunluluktur.

     

    2. Rahat sandalyeler

     

    Rahat ve çekici oturma grupları da eşit derecede öneme sahiptir. Bu, misafirlerin daha uzun vakit geçirmesini sağlar. Kullanılan döşeme malzemeleri, hava şartlarına dayanıklı olmalıdır. Aksi halde, belli bir süre sonra, hem sağlanan konfor hem de estetik görünüm yetersiz hale gelerek bira bahçesinin misafirlere rahat bir ortam sunamamasına yol açacaktır. Bundan dolayı, daha yolun başında yüksek kaliteli masalara, banklara ve sandalyelere yatırım yapılması yerinde olacaktır.

     

    3. Sıcak yaklaşım ve hız

     

    Menünün tamamına hakim durumda, sıcak yaklaşım sahibi servis personeli mi dediniz? Kesinlikle! Kararsız durumdaki misafirlere olabilecek en hızlı sürede yardımcı olunması gerekir. Özellikle de, "tipik" bira bahçesi ziyaretçisinin siparişle pek vakit kaybetmek istemediğini dikkate alırsak! Bunun yerine, günün en keyifli saatlerinin tadını çıkarmayı bekler. Tercihen, rahatsız edici olmayan bir arka plan müziği eşliğinde...

     

    4. Küçük menü kartları

     

    Söz menü kartından açılmışken: Yalnızca küçük bir yemek kapsamına sahip menü kartları, bira bahçeleri için genellikle doğru bir seçimdir. Basit yaz yemekleri, karmaşık seçeneklerle dolu bir menü kartına tercih edilmelidir. Böylece, siparişler hızlı bir şekilde verilebilir. Bir diğer avantaj: Bazı yiyecekler, doğrudan dışarıda pişirilebilir veya servise hazırlanabilir. Örneğin salata tabakları, ızgara sosisler veya patates salatası veya büfeden sunulan fingerfood çeşitleri bunun için uygundur. Bu, personelin sürekli mutfağa gitmesi ihtiyacını ortadan kaldırarak gastronomi işletmecisine ciddi ölçüde vakit kazandırır.

    Öte yandan, içecek menüsü ise olabildiğince kapsamlı olmalıdır. Özellikle de sunulan bira çeşitleri! İşte tam bu noktada, yüksek verimle çalışan gastronomi tipi bulaşık makineleri devreye girer.

     

     


    Dünyada en çok bira nerede içiliyor?

    Bira içme konusunda "dünya şampiyonu", düşünülenin aksine Almanlar değil. Bu konuda birincilik kürsüsü, Çekler ve Avusturyalılar arasında paylaşılıyor (2017 itibariyle). Yakın yıllarda, Çin, Vietnam ve Hindistan kişi başına tüketimde ciddi bir yükseliş gösteriyor. 


    Kusursuz şekilde yıkanmış bira bardaklarında köpükle taçlandırılmış biralar

    Bira bahçesi ziyaretçileri taze bir biradan ne bekler? İyi doldurulmuş olmasını, göze hitap etmesini ve tadının güzel olmasını... Bu da, her şeyden önce temiz bardaklar gerektirir. Vurgulamak gerekirse, kelimenin tam anlamıyla pırıl pırıl bardaklar! Su lekeleri veya kalıntılar, ya da önceki kullanımdan kalan köpük, ruj veya parmak izleri, alınacak tadı sekteye uğratır. Hem de düşünüldüğünden çok daha fazla! Bunlar yalnızca estetik sorunlar oluşturmaz, aynı zamanda HACCP uyarınca da hijyenik kabul edilmez.

    Ayrıca, bu durum biralara bayat ve cansız bir görünüm verir. En başarılı doldurma teknikleri dahi, iyi yıkanmamış bardakların köpükle taçlandırılması için yeterli olmaz. Bu konu, bir bira bahçesinde sosisin üzerindeki hardal sosu kadar önemlidir!

     


    Kusursuz bira köpüğünün formülü

    En iyi sonuçlar, nemli bardaklar kullanılarak elde edilebilir. Temiz bir bardağın doldurma öncesinde kısaca suyla durulanması yeterlidir. Bu sayede aşırı köpük oluşumu önlenir ve bira bir anda taşmaz. Böylece, doldurulan bira, aşamalı olarak üç dakika içinde köpükle taçlandırılabilir.

    Oluşan sorunlar, genellikle soğuk suyla yıkama aletlerinden veya "şahsi üretilmiş" seyyar evyelerden kaynaklanır. Bu tipte çözümlerin, endüstriyel bulaşık makineleriyle sağlanan temizlik ve hijyen ile boy ölçülebilmesi mümkün değildir. Bu gerçek, bira bahçelerindeki genel çalışma temposunun bardakları yüzeysel bir şekilde elle yıkamaya yönelttiği düşünüldüğünde iyice açığa çıkar.

    Günün sonunda, optimum yıkama sonuçları yalnızca örneğin Alman bulaşık yıkama teknolojisi uzmanı MEIKO gibi firmalarca üretilmiş profesyonel bulaşık makineleri ile elde edilebilir. Kalıntılar ve elle parlatma ihtiyacı tarihe karışır.


     

    Bu ipuçlarını takip eden gastronomlara ait bira bahçelerinin memnun misafirlerle dolup taşması kaçınılmaz olacaktır. Böylece kendilerini evinde hisseder, sık sık tekrar uğrar ve beraberinde arkadaşlarını da getirirler. İşletmenin hedeflediği de tam olarak budur.

     

    Okumaya devam edin: "Temiz bardaklar için 7 ipucu" makalemizde, bardakların gastronomlarca nasıl doğru şekilde işleme tabi tutulacağını paylaşıyoruz.