Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
    The clean solution

    Temiz bardaklar için 7 ipucu

    Cam kalitesinden yıkama sıcaklığı ve son parlatmaya kadar: Bardak bir şeyler kolayca yanlış gidebilir

    Kalite bakımından yüksek değerli bardakların fiyatları da yüksektir ve buna göre de itina ile bakılmaları gerekir. Bu durum İstanbul'da, Berlin'de veya Singapur'da hep aynı şekilde geçerlidir. Temiz ve güzel bir bardak önemli bir işlevi yerine getirdiği için, değerli bulaşıkların uzun bir süre dayanması ve müşterilere ve gastronomlara keyif vermesi, otelciler, lokanta, bar ve kafe işletmecilerinin ortak menfaatinedir. Bunu hedefleyen herkes için profesyonel bardak yönetimi bir zorunluluktur; bu konuda aşağıdaki yedi ipucuna dikkat edilmelidir.

    1. Camın kalitesi belirleyicidir

    Gastronomide bardaklar yoğun bir şekilde kullanılır ve her gün defalarca yıkandıkları için kaliteleri yüksek olmalıdır. Bu sayede, hem cam paslanması tehlikesi azalır hem de bardakların kullanım ömürleri belirgin olarak uzar.

    2. Suyun kalitesini iyileştirin

    Yıkama suyunun kalitesi de önemli bir faktördür. Yıkamaya uygun olarak şartlandırılmamış su, çok yoğun bir yıkama sonrasında dahi kir tabakaları ve kireç kalıntıları bırakır. Bunu önlemek için, su şartlandırması modüllerine yönelik seçeneklerle donatılmış profesyonel bulaşık makineleri mevcuttur. 

    3. Bardaklar için yeterli yer sağlayın

    Bardakları sepete yerleştirirken, yıkama esnasında suyun hareketlerinden dolayı birbirlerine çarpmalarının önlenmesine dikkat edilmelidir. Bu sayede hafif hasarlar ve cam kırılmaları önlenir. Mekanik yüklenme sebepli kırılmaya karşı en iyi koruma, bardakların içinde güvenli bir şekilde tutulduğu sepetlerdir. Koyuldukları yerlerdeki girintilerde su kalmaması için, şarap kadehleri makinede yatık olarak durmalıdır.

    4. Çok sıcak su ile yıkamayın

    Hassas bardaklar bulaşık makinesinde 60 ile maksimum 63 derece arasında (DIN ve VGG uyarınca) ve mümkünse yalnızca narin yıkama modunda yıkanmalıdır. Yüksek sıcaklıklarda, uzun süre kullanım sonrasında bardaklarda puslanma gibi hasarlar oluşabilir. Ayrıca, özel bir bardak yıkama deterjanı kullanılmalı ve bulaşık makinesi yıkama programını tamamladığında bardaklar derhal dışarı çıkarılmalıdır.

    5. Ne kadar kısa, o kadar iyi

    Program süresi mümkün olduğunca kısa olmalıdır. Program süresi ne kadar kısa olursa, enerji tüketimi de o kadar az olur. Kısa ve verimli program süreleri sayesinde de bulaşıklar daha az aşınır. Tüm bu noktalar daha iyi bir verimliliğe katkıda bulunur.

    6. Son parlatma gerekmez

    Monte edilmiş bir modül ile suda bulunan tüm mineraller (bakteriler ve virüsler dahil olmak üzere) çıkarılır ve böylece parlatmak için en saf su elde edilir. Parlak, lekesiz ve hijyenik olarak temiz bir yıkama sonucu için bu tipte su kullanılması temel koşuldur. Bu sayede bardakların ve çatal bıçak takımlarının elle parlatılması gerekmez, bu da zaman ve maliyet tasarrufu sağlar. Bir bulaşık bezi ile elle parlatma yapılması, hijyenik nedenlerden dolayı zaten tavsiye edilmemektedir.

    7. Koku oluşmayacak şekilde depolayın

    Temiz durumdayken dahi, bardakların gözeneklerine ortam kokuları siner. Saklamak için kokusuz bir konum mevcut değilse, bardakların kullanım öncesinde bir kez daha hızlıca temiz suyla yıkanması gerekir.