Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
    The clean solution

    Vakit nakittir!

    İşini yavaştan alanların gastronomide neden şansı yoktur?

    Vakit gerçekten nakit midir? Bu doğru. Mecazi bir anlamda da olsa, bu böyledir. Bunun otel ve gastronomi endüstrisi için ne anlama geldiğini bu makalede okuyabilirsiniz. Genel olarak zaman kazanmaya yönelik ipuçlarının yanı sıra, endüstriyel bulaşık makineleri sayesinde kazanılan zamandan da bahsediyoruz.

    Zaman kavramı, içindeyken bir mana ifade etmemesi gereken işletmelerde nasıl bir role sahiptir? Örneğin barlar ve restoranlar gibi... İnsanlar böyle mekanlarda, birkaç içki içmek veya lezzetli yemekler tatmak için buluşur. Bu esnada zamanın durması gerekir; konuklar sadece yemeklerin ve koyu sohbetlerin keyfini çıkarmak ister. Bu, gerçekten de acımasız bir iş alanı!

    Zira gastronomi sektöründe zamanın durması hiçbir şekilde mümkün değildir. Saat, hiç taviz vermeden çalışmayı sürdürür. Zaman, en önemli üretim faktörlerinden biri olarak öne çıkar. Vakit, kelimenin tam manasıyla nakittir. Bu durum, hem otel ve restoran işletmecileri ile toplu yemek sağlayıcıları, hem de diğer müesseseler için aynı şekilde geçerlidir. Bunun yanında, küreselleşme ve dijitalleşme de rekabeti giderek yoğunlaştırarak, zamanı en değerli kaynak haline dönüştürmüştür. Gastronomi sektörü, bu anlamda bir istisna teşkil etmez. Bu durumda, gastronomi ve otel işletmeleri nasıl hareket etmelidir?

    Gastronomide zaman tasarrufu için sekiz ipucu

    Diğer her şeyden önce, sürekli zamandan çalan ve günlük çalışma esnasında farkedilmeyen küçük şeylere odaklanmak gerekir. Şurası kesin: Hepsi bir araya geldiğinde, iş sonuçlarını ciddi ölçüde zayıflatırlar.

    Hala yatırıma devam etmeyi mi, yoksa tasarruf etmeyi mi tercih edersiniz? Aşağıdaki ipuçları, gastronomi sektöründeki firmaların zaman tasarrufuna yardımcı olur:

    • Çalışma yerlerinin ve iş akışlarının profesyoneller tarafından tasarlanmasını sağlayın. Her şeyi düzenli olarak kontrol edin. Her zaman iyileştirilmesi mümkün bir şeyler vardır!
    • Tedarikçilerinizle sabit teslimat saatleri kararlaştırın. Ürünler belirlenmiş zaman aralıklarında tedarik edilmesi yalnızca kaosu önlemez; ayrıca hem zaman tasarrudu sağlar, hem de sinirlerin yorulmasını önler!
    • Menü kartınızı web sitenizde ve sosyal medya kanallarınızda erişime açın. Bu platformlar aracılığıyla, sezonsal değişiklikler konusunda bilgi sağlayın. Haftalık veya günlük olarak değişen menülere mi sahipsiniz? Bu platformlar sizin için de ideal bir çözümdür.
    • Hiçbir zaman "boş kalmayın": Hareket halindeyken, sürekli etrafta temizlenmesi gereken bir şeyler olup olmadığını kontrol edin.
    • Verimli iş süreçleri için bir mutfak takip yazılımı kullanın.
    • Karar vermekte zorlanan müşterilerinizin (ve kendinizin) işini kolaylaştırın. En fazla bir veya iki yemek önerisinde bulunun. Az, aslında çoktur!
    • Bunun yerine, örneğin kasada yeterli bozuk para bulundurmaya odaklanın.
    • Akşamları bir sonraki gün için gerekli her şeyi önden hazırlayın.

    Bulaşıkhaneye özel: Değer üretiminin garantörleri olarak gastronomi tipi bulaşık makineleri

    Bulaşıkhanede de ayarlanması gereken çeşitli unsurlar bulunur. Bu konumlarda endüstriyel bulaşık makineleri kullanmanız, size büyük avantajlar sağlayacaktır. Bu sayede yalnızca vakitten değil, nakitten de tasarruf edersiniz. Bu, üç ile beş dakika arasındaki son derece kısa yıkama programları ile mümkün kılınır: Bulaşık döngüsü sürekli hareket halinde tutulur ve yoğun zamanlarda bekleme süreleri minimize edilir. Böylece, misafirlerinizin ağırlanması hiçbir şekilde kesintiye uğramaz; bu, daha iyi satışlar için kaçınılmaz bir ön koşuldur. Diledikleri her an yemek ve içecek siparişi verebilmek, konuklarınızı özellikle mutlu edecektir. Siz de, bu sayede yüklü bir cironun keyfini yaşarsınız!

    Endüstriyel bulaşık makineleri başka ne tür avantajlar getirir? Ev tipi bulaşık makinelerinden hızlı olmakla kalmaz, aynı zamanda tasarruflu bir işletim sunarlar: Bir tezgahaltı bulaşık makinesi, ortalamanın altında miktarlarda su ve elektrik tüketir. Personel dostu mu dediniz? Kesinlikle öyleler! M-iClean H giyotin tip bulaşık makinesi ile, kapağı açmak ve kapamak için hafif bir dokunuş yeterlidir.

    Bir gastronomi tipi bulaşık makinesi, sürekli olarak yüksek yüklere maruz kalabilir. Bu şekilde kullanılmaya yönelik olarak üretilmiştir. Gerçek anlamda kendinden güvenli bir yapıya sahiptir. Düzenli olarak bakımını yaptırmanız ve üreticinin bakım talimatlarına uymanız halinde, son derece güvenilirdir. Elbette ki, yeterli dikkatin gösterilmesi ve personelinize uygun şekilde eğitim verilmesi gerekir. Zira, mümkün olan en yüksek kaza güvenliği ve firmaya özel müşteri hizmetleri, hem zaman tasarrufu sağlar, hem de bilançonuzu iyileştirir.

    Soru belli: Hala yatırıma devam etmeyi mi, yoksa kazanmayı mı tercih edersiniz?

    Yatırımınızı, iyi planlanmış iş akışlarında, personelinize ve doğru teknolojiye yapın. Böylece, son derece rekabetli yapıdaki gastronomi sektöründe yüksek miktarda zaman tasarrufu sağlayabilirsiniz. Ve elbette maliyet tasarrufu da... Endüstriyel bulaşık makineleri bunun için kilit bir rol oynar: Bulaşıkhanedeki iş akışını hızlandırır ve gastronomi işletmelerinin, otellerin ve toplu yemel sağlayıcılarının profesyonel başarısınıa ciddi bir katkıda bulunurlar.

    Hazır sözü açılmışken:"Gastronomlar için Yatırım Getirisi hesaplamasına yönelik 5 ipucu" başlıklı makalemizde, gastronomların finansal durumlarını nasıl kontrolde tutabileceklerini ve işletmelerini nasıl ön plana çıkarabileceklerini okuyabilirsiniz.