İletişim
    The clean solution

    Bulaşıkhane deyip geçmeyin:

    Doğru planlama ile tasarruf sağlanır

    Dünya üzerinde herhangi bir restoran... Son müşteri gittikten sonra uzun bir iş günü yavaş yavaş sona eriyor. "Arka tarafta" ortalık toplanırken, tamamen boşalmış olan barda ise restoran müdürü ve mutfak şefi sona eren günü gözden geçiriyor. Sunulan yemeklerin kalitesi istenen seviyede miydi? Şikayetler oldu mu? Özellikle mutfak ile servis arasındaki iş akışları uyum içinde miydi? Nelerin iyileştirilmesi gerekiyor?

    Mevcut durum analizi: Ne iyi, ne iyi değil?

    Alanında daha iyi olmak isteyen herkes, kendini sürekli sorgulamalıdır. Mutfaktaki, bulaşıkhanedeki ve servis alanındaki iş akışları bir çarkın dişlileri gibi çalışıyor mu? Yemeklerin müşterilere soğuk ya da geç servis edilmesine ne sebep oldu? Aşçı çok mu oyalandı veya gerekli tabak takımı zamanında hazır değil miydi? Veya daha da kötüsü: Tabak takımı hijyen bakımından temiz değil miydi? Sorumluların bu ve buna benzer sorulara özeleştiri yaparak yanıt vermesi gerekir. Ve çoğu zaman aynı temel noktaya ulaşılır: Mutfak veya bulaşıkhane planlamamız optimum seviyede değil. Ve/veya bardakları, tabakları ve diğer şeyleri yıkamak için sağlanan makineler yüksek taleplerimize uygun değil.

    İyi bir bulaşık yıkama teknolojisi, arızalara karşı adeta bir sigorta gibidir

    Eskide kalmış bir bulaşık yıkama teknolojisi, gastronomide daima sorunlara yol açar. Önemli olan yalnızca temizlik değildir; güvenilir, ve herşeyden önce, hızlı ve ekonomik olarak yıkaması gerekir. Tüm bunlar ucuz aletlerin satın alınmasını mantıksız kılar. Zira bu aletler, kısa sürede çok miktarda bulaşığın parlak ve hijyenik olarak yıkanmasında yetersiz kalırlar; bu durum sürekli işletim durumunda kendini yıllarca tekrar eder!

    Boşaltma süzgeçleri çok çabuk tıkanır, cihaz parçaları kireçlenir, pompalar bozulur veya benzeri sorunlar oluşur. Bu tür durumlarda daima müşteri hizmetlerinin çağırılması gerekir. En kötü durumlarda, bu durum restoran tamamen dolu iken ortaya çıkar. Bulaşık makinesi tekrar çalışana kadar geçici bir çözüm bulunması gerekir. Ayrıca, tabakların, çatal-bıçak takımlarının elle yıkanması ve parlatılması gerekir; bu durum, hem ekonomik ve hem de hijyenik bakımdan pek anlamlı değildir.

    Diğer sebeplerin yanında, bir profesyonel, bu bakımdan da kendi gibi bir profesyonele güvenir!

    Buna göre, profesyonel gastronomi işletmeleri, makine arızalarından ve yüksek artçıl maliyetlerden kaçınmak adına, prensip olarak profesyonel yıkama teknolojisi sunan şirketleri tercih ederler. Bunun dışında, profesyonel bulaşık makineleri daha az enerji tüketir ve bir arıza durumunda müşteri hizmetlerine 24 saat ve hafta sonu da erişilebilir. Bu gastronomlar için, ROI (Yatırım Getirisi) ve TCO (Toplam Sahip Oma Maliyeti) bakımından da daima hesaplılık getirir!

    Planlama fark yaratır

    Bulaşıkhanedeki sorunların önlenmesi ve giderilmesi için belirleyici olan, önlenmerin henüz planlama aşamasında yapılmasıdır. Bu noktada, mutlaka deneyimli bir mutfak danışmanı ile birlikte çalışmanızı tavsiye ederiz. Bu danışman büyük mekanları analiz eder, iş akışlarının verimlerini inceler ve bunların tümünü beklenen yıkama miktarı ile karşılaştırır. Ayrıca, yemek artıklarının bertarafı ve hijyen talepleri gibi önemli iş adımları ve ergonomi konusu da dikkate alınır. Böylece, hem çalışanlar ve hem de firma için başka avantajlar sağlanır.

    Buna yönelik olarak, örneğin Offenburg şehrinden bulaşık yıkama teknolojisi uzmanı MEIKO firmasının sepet bulaşık makinesi UPster K tavsiye edilmektedir. Farklı uzunluklarda sunulan bu makine, minimum alan dahilinde maksimum temizleme kalitesi sunar. Bunun dışında, profesyonel mutfak eğer yaygın tipte bir havalandırma mevcut durumdaysa, ayrıca atık hava çıkışı gerekmez. 

    Göz de tat alma duyusuna sahiptir

    Bir bulaşıkhane planlanırken unutulmaması gereken başka bir nokta da görünüştür: Modern gastronomide canlı pişirme veya şeffaf mutfak gibi trendler söz konusudur. Günümüzün müşterileri, bir balık filetosunun veya soya peynirli burgerin nasıl hazırlandığını görmek ister. Aynı zamanda, arkada, mutfakta nasıl temiz ve hijyenik olarak çalışıldığından ve çalışanların işlerini nasıl zevkle yaptıklarından da emin olmak ister. Bu noktada, bir gastronom olarak eski, gürültülü çalışan ve ortama buhar salan bir bulaşık makinesini tercih edenler, henüz baştan kaybeder. Buna karşın, modern ve stilistik bir bulaşık makinesi daha ilk andan itibaren yemek ve içecek kalitesinin de birinci sınıf olduğu hissini uyandırır. Müşterilerin memnuniyetleri artar; şikayetler ve kötü değerlendirmeler azalır.

    Mutfak planlamasının yapı taşlar

    • Deneyimli bir mutfak danışmanı arayın.
    • Bulaşık yıkama teknolojinizin güvenilir ve son teknolojik seviyede olup olmadığını kontrol edin.
    • Kendinize sorun: Bulaşık makinesi estetik gereksinimlerimi de karşılıyor mu?
    • Hem hijyenik anlamda temiz bir yıkama sonucunu garanti eden, hem de ekonomik şekilde çalışan bulaşık makinelerini seçin.
    • İş akışları sizin taleplerinize göre optimize edildi mi?
    • Mutfak ve bulaşıkhanedeki çalışma alanları ergonomik olarak optimize edildi mi?
    • Olası her ihtimale karşı plan yapın: Bir arıza durumunda güvenilir bir müşteri hizmetleri söz konusu mu? Kendinize sorun: Bu bulaşık makinesi benim taleplerim için de yeterli mi?