İletişim
    The clean solution

    Ev tipi ve endüstriyel bulaşık yıkama makinesi:

    Ev tipi makineler neden profesyonel bulaşıkhaneler için uygun değildir?

    gewerbliche spülmaschine

    Daha düşük yatırım maliyetleri cazip olsa da, verimlilik ve çevre uyumluluğu söz konusu olduğunda, normal bulaşık makineleri, endüstriyel bulaşık yıkama teknolojisinin "eline su dökemez". Bundan dolayı endüstriyel bulaşık makineleri, huzurevleri, okullar ve benzer işletmelerdeki toplu yemek servisleri için giderek daha önemli bir rol oynamaktadır.

    Birçok insan için sağlıklı yaşam tarzı, sağlıklı beslenme ile ayrılmaz bir bütündür. AlixPartners danışmanlık şirketinin yakın zamanda yaptığı ankete göre bu, sadece Almanya değil, ABD, Çin, Birleşik Krallık ve Fransa'da da geçerlidir.

    2016'da Sürdürülebilir Şirket Yönetimi Merkezi (ZNU) tarafından yapılan bir çalışmaya göre, “sürdürülebilirlikˮ konusu gastronomi işletmeleri, üreticiler ve toptancılar için giderek daha önemli hale geliyor. Hastanelerde, huzurevlerinde, üniversitelerde, okullarda ve kreşlerde toplu yemek servisinin giderek önem kazanıyor olması, bu olumlu gelişmenin itici güçlerinden birini oluşturuyor.

    Küçük çocuk keyifle yemeğini yiyor
    Gerçek lezzet: Temiz kaplarda sağlıklı yemekler

    Ancak sürdürülebilirlik sadece sunulan yemeklerle sınırlı değildir. Enerji tasarrufu sağlayan mutfak cihazlarının kullanımı da günümüz catering işinde önemli bir rol oynamaktadır.  ZNU'nun çalışmasına katılan gastronomi ve toplu yemek işletmelerinin yaklaşık yüzde 80'i, mutfaklarında uzunca bir zamandır yüksek verimliliğe sahip teknolojiler kullandıklarını dile getiriyor.

    Endüstriyel bulaşık makineleri birçok farklı avantaj sağlar

    Bunun altında yatan neden aslında oldukça açık: Kalabalık insan gruplarına gün boyunca birkaç kere yemek servis edildiğinde, karar vericiler ekonomik faktörler ile her geçen gün daha da artan sağlık, lezzet ve kalite talepleri arasında bir denge yakalamak zorundadır. Kısacası, yemeklerin hem yeterli çeşit ve lezzette olmaları, hem de ekonomik olarak hazırlanabilmeleri gerekmektedir. Bu noktada, yemek kalitesinden taviz vermek kesinlikle doğru bir yaklaşım olmayacaktır.

    Elektrik ve su fiyatlarındaki sürekli artış ve ticari kuruluşların yüksek bulaşık miktarları göz önüne alındığında, toplu yemek servisi sektöründe endüstriyel bulaşık makinelerinin kullanımı giderek daha çok önem kazanmaktadır. Endüstriyel bulaşık makineleri ciddi bir fark yaratır. Profesyonel bulaşık yıkama sistemleri, evlerde kullanım için tasarlanmış makinelere göre er ya da geç “yapılan yatırımın hakkını verecekˮ ve ilave avantajlar sağlayacaktır. Ev tipi ile endüstriyel bulaşık makineleri arasında yapılan karşılaştırma, profesyonel makinelerin kaynak tüketimi ve çevre uyumluluğu boyutunda açık ara lider olduğunu ortaya koyar.

    "Bulaşıkhane planlaması" konusunda beyaz bülten

    İster tadilat ister yeni mekan olsun, profesyonel yardım almadan yapılan planlama pahalıya malolacaktır. Bu konu hakkında bilmeniz gereken her şeyi anlaşılır ve kompakt bir halde beyaz bültenimizde bulabilirsiniz.

    >> Beyaz bültene gidin

    Sadece birkaç dakika içinde tertemiz bulaşıklar

    Ev tipi ve profesyonel bulaşık makinesi karşılaştırması, gastronomi sektöründeki karar vericileri yanlış yatırımlardan korumayı amaçlamaktadır. Aslında ev tipi makineler, endüstriyel kullanım için tasarlanmamış olduğundan, bu karşılaştırmanın pek de yerinde olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü bu iki makinenin sahip olması gereken özellikler birbirinden hayli farklıdır. Örneğin evlerde kullanılan bulaşık makineleri, uzun süre sonra çalıştırılır. Çünkü "yıkama yapmaya değecek" şekilde yeterince dolmaları beklenir. Bu, kaçınılmaz bir sorunu da beraberinde getirir: Uzun süre beklemiş durumdaki kurumuş yemek artıklarının bulaşıklardan çıkarılması çok daha zordur. Bu da temizleme işlemini zorlaştırır. 

    Yüksek sıcaklıklar, bakterileri yok eder!

    Yoğun çalışan gastronomi işletmelerinde kullanılan endüstriyel bulaşık makineleri içinse durum oldukça farklıdır. Bulaşıkların en kısa sürede tekrar kullanıma alınması gerektiği için, toplandıktan hemen sonra yıkanırlar. Bu nedenle etkin kimyasallarla yüksek sıcaklıklarda yapılan hızlı yıkama, prensipte mükemmel temizlik sonuçları için yeterli olacaktır. Program seçimine bağlı olarak, standart bulaşık makinelerinin inatçı kirleri çıkarması birkaç saat alırken, endüstriyel bulaşık makineleri bardakları, tabakları ve benzer malzemeleri birkaç dakika içerisinde tamamen temizler. Her ikisi de hedefe ulaşır; ancak farklı yolları takip ederler. Burada belirleyici nokta ise, endüstriyel bulaşık makinelerinin aynı derecede hijyenik sonuca çok daha hızlı ulaşmalarıdır, üstelik akıllı bir şekilde, enerji verimliliği ve maliyet tasarufu ile! Ayrıca yüksek sıcaklıklar bakteri ve mikropları yok eder, yıkanan bulaşıkların neredeyse kendiliğinden kurumasını sağlar.

    Bulaşık yıkama sistemi fark yaratır

    Fark, yıkama sistemindedir ve zaman tasarrufu, enerji verimliliğinin yanı sıra su tüketimi ile de ilgilidir: Ev tipi bulaşık makineleri her yıkamada yeni su alır ve bu suyun her defasında ısıtılması gerekir. Çoğu endüstriyel bulaşık makinesinde ise yıkama suyu sürekli değiştirilmez; bunun yerine makine içinde kalarak sıcaklığını korur, sürekli filtrelenerek temizlenir ve taşma üzerinden kademeli olarak tamamlanır.

    400 V ve 3 ila 6 kW bağlantı gücüne sahip bir boyler, tekrar kullanılacak yıkama suyunun istenen sıcaklıkta kalmasını sağlar. Sadece durulama için ilave taze su gerektiğinden, endüstriyel bulaşık makineleri aynı zamanda su gibi değerli bir kaynağı da son derece tasarruflu kullanır.

    Huzurevinin açık mutfağında kullanılan M-iClean U
    Huzurevinin açık mutfağına ergonomik olarak kurulmuş endüstriyel bulaşık makinesi M-iClean U

    Buna göre endüstriyel bulaşık makineleri, toplu yemek servisi sektöründe birçok farklı açıdan çevreyi korur. Aynı zamanda operasyonel maliyetleri düşürerek karlılığı arttırırlar. Böylece toplu yemek yenilen yerlerde ikram hizmetlerini ekonomik açıdan sağlıklı bir seviyede tutmak için yemeklerin kalitesinden ödün vermek gerekmez. Profesyonel makineler ayırca kullanım ve ergonomi açısından da ev tipi bulaşık makinelerine göre avantajlıdır. Çalışanların sağlık sorunlarını ve dolayısıyla iş kaynaklı devamsızlığı ciddi oranda azaltır.

    Verimli bulaşık yıkama teknolojilerinin lider üreticilerinden biri olan MEIKO tarafından sunulan tezgahaltı bulaşık makineleri, giyotin tip bulaşık makineleri, kazan yıkama makineleri, tırnaklı ve konveyörlü bulaşık makineleri, trolley yıkama makineleri sektörde kendini kanıtlamıştır.