İletişim
    The clean solution

    Gastronomide yeniden açılış

    Doğru bulaşık yıkama teknolojisi ile hijyen güvenliği

     

    Birçok ülke normalleşme için ilk adımları atıyor: Kreşler, okullar ve müzeler açılıyor, gastronomi işletmeleri yavaş yavaş müşterilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Bununla birlikte belirli kurallara ve hijyen yönetmeliklerine uyulması gerekiyor. Yeniden açılış süreci, hijyen ve uygulama konularında birçok soruyu da beraberinde getiriyor. Bunların bir kısmını bu yazımızda cevaplıyor olacağız.

     

    Normalleşme yolunda

     

    Mesafe kuralları ve misafir sayısına yönelik kısıtlamalar ülkeden ülkeye farklılıklar gösteriyor. Peki gelecekte otellerde, barlarda ve restoranlarda hijyen sağlamak için hangi önlemler alınabilir? Almanya özelinde Ekonomi Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Alman Otelcilik ve Gastronomi Birliği'nin yanı sıra Sanayi ve Ticaret Odaları konuya dair somut tavsiyelerde bulunuyorlar. Gastronomi ve otel işletmeleri, virüsün bardaklar, çatal-bıçaklar ve diğer bulaşıklar üzerinden yayılmasını nasıl önleyebilirler? Alman Otelcilik ve Gastronomi Birliği, bunun için bulaşıkların en az 60 santigrat derecede yıkanmasını tavsiye ediyor. MEIKO Almanya Satış Temsilcisi Thorsten Statkus da ilave olarak bulaşıkhanede dikkat edilmesi gereken diğer hususlar hakkında bilgi veriyor.

     

    Gastronomi ve otel işletmeleri bulaşıkhanede hijyen güvenliğini nasıl sağlayabilirler?

     

    Hepimizin hijyen konusunda daha bilinçli olmamız gerektiği düşüncesindeyim. Gastronomi ve otel işletmecileri, bulaşıkları makine ile yıkamaları ve bunun için en doğru ve güvenli teknolojiyi seçmeleri gerektiğini bilmeliler. Bunun için bulaşıkhanede ve tüm iş akışında iyi bir planlama yapmak şarttır. Oluşabilecek birçok soru önceden düşünülmeli ve çalışanlara anlatılmalıdır: Kirli bulaşıkları nereye koyacağım? Kendimi nasıl koruyabilirim? Temiz bulaşıklara dokunurken nelere dikkat etmeliyim?

     

    Çalışanlar tabakları, bardakları ve çatal-bıçakları yıkarken nelere dikkat etmeleri gerekiyor?

     

    Konuya özellikle yüksek bulaşıcılığa sahip koronavirüsü dikkate alarak baktığımızda, kontaminasyon riski bulunan bardakların, çatal-bıçakların ve diğer bulaşıkların güvenli bir şekilde temizlenmesi hayat kurtarıcı bir rol oynuyor. Bulaşık yıkama teknolojimiz, güvenli temizlik prosesi sayesinde maksimum seviyede bakteri ve virüs temizliği sağlıyor. Bunun için yıkama mekaniği, kimyasallar, sıcaklık ve süre birlikte çalışır. Manuel (elle) bulaşık yıkamada, koronavirüsün kalıcı olarak inaktivasyonu gerçekçi bir çözüm değildir.

     

    Gastronomi işletmeleri kullandıkları bulaşık makinesinin etkinliğinden nasıl emin olabilirler?

     

    Gastronomi işletmeleri, bulaşık makinesinin ilgili sertifikalara sahip olmasına özellikle dikkat edilmelidir. Almanya'da bulunan hijyen enstitüsü HygCen GmbH'dan Virolog ve Hijyen Uzmanı Dr. Friedrich von Rheinbaben, MEIKO yıkama prosesinin güvenli olduğunu onaylamıştır. Dolayısıyla bulaşık makinelerimizde yıkanan her şeyin koronavirüsten arındırılmış olacağını garanti edebiliyoruz.