İletişim
    The clean solution

    Paket servis satışlarınızı arttırın

    "Dijital yakınlık" kurarak öne çıkın

    Sosyal mesafe kuralının uygulandığı bugünlerde paket servis satışlarınızı arttırmak için müşterilerinize nasıl ulaşabilirsiniz? Onlarla “dijital yakınlıkˮ kurarak! Bunu nasıl yapabileceğinizi ve büyük masraflar gerektirmeyen hangi araçları kullanabileceğinizi sizin için kısaca bir araya getirdik.  

    'Google Benim İşletmem' kullanın

    İnternet üzerinden restoran arayan insanlar genellikle restoran türü ve lokasyonu kombine ederek arama yaparlar: Örneğin hint mutfağı Hackney, bar Taksim ya da vegan Manhattan gibi... Bu aramalarda Google Haritalar'da bulunan sonuçlar en üstte gösterilir. Kafeniz, restoranınız veya bistronuzun bu yolla bulunabilmesi için, 'Google Benim İşletmem' kaydınız olması gerekir. Bunun avantajları: 

    • Kayıt ücretsizdir
    • Uzmanlık bilgisi gerektirmez
    • Paket servis ve teslim hizmetleri için çalışma saatleri sürekli güncel tutulur
    • Güzel fotoğraflar potansiyel müşterilerin iştahını açar

    Kendi 'Google Benim İşletmem' sayfanızı buradan oluşturabilirsiniz..

    Kendi web sitenizi oluşturun

    Uzmanlık bilgisi gerektirdiği için profesyonel bir web sitesi tasarımı belli bir maliyet getirecektir. Bununla birlikte, henüz bir web siteniz yoksa, herhangi bir teknik bilgiye sahip olmadan da gayet uygun fiyatlara ve hızlı bir şekilde kendi web sitenizi oluşturabilirsiniz. Önemli olan online olarak internette olmanızdır.  Ücretsiz veya düşük maliyetlerle web sitesi oluşturmak için şu çözümleri kullanabilirsiniz:

    İlk çözüm sezgisel bir kullanım ile yaratılıcılık için geniş bir alan sağlarken, Jimdo ise modüler sistemiyle öne çıkmaktadır. Her iki çözümle de, ürünlerinizin yanı sıra ekibinizi tanıtma, fotoğraf yükleme ve yemek siparişleri ile ödemelerin temassız bir şekilde yürütülebileceği bir web mağazası entegre etme imkanına sahipsiniz. Web sitenizi oluştururken, kolay anlaşılır bir tasarım olmasına dikkat edin ve önemli bulduğunuz noktalara odaklanın. Yardım bölümünden, adım adım ilgili talimatlara ve ipuçlarına ulaşabilirsiniz.

    Web mağazası kurun

    Online olarak satış ve pazarlama yapabilirsiniz. Shopify ile hepsini tek bir yerden yönetmek mümkün. Firmanın sunduğu uygulama ile sosyal medya reklamlarınızı ve e-mail pazarlama aktivitelerinizi doğrudan mağazanız üzerinden halledebilirsiniz. Ayrıca diğer uygulamalarla da bağlantı kurmak mümkün. Asıl işiniz olan yemek hazırlamaya mı odaklanmak istiyorsunuz? Bu seçeneklerden biriyle ilerlerseniz, süreç teknik açıdan çok daha az karmaşık olacaktır:   

    Sistem şu şekilde işler:
    1. Maliyet modeli seçin
    2. Hazır bir mağaza şablonu seçin ve tasarımı uyarlayın
    3. Ürünler ekleyin (fotoğraflar, metinler, fiyatlar)
    4. Ödeme seçeneklerini belirleyin (banka havalesi, kredi kartı, nakit vb.)
    5. Mağazanızın reklamını yapın (sosyal medya, Google Ads vb.)

    Sosyal medya hesapları oluşturun

    İstediğiniz kadar lezzetli yemekler yapın, bunu kimse bilmezse ne anlamı kalır? Restoran, bar veya kafenizden hikayeler paylaşarak müşterilerinize güncel bilgiler verin. Örneğin hazırladığınız yemekleri, kokteylleri veya pastaları yayınlayın. Bunun için en uygun platformlar:

    Nasıl hesap oluşturacağınızı ve müşterilerinizle Facebook aracılığıyla nasıl iletişim kurabileceğinizi buradan okuyabilirsiniz. Ayrıca sunduğunuz lezzetleri Instagram'da nasıl yayınlayabileceğinize de bu yazıdan ulaşabilirsiniz. Her iki platform da son derece kolay bir şekilde kullanılabilmektedir. Yapmanız gereken tek şey düzenli bir şekilde zaman ve emek harcamaktır; günün sonunda buna değecektir!

    Dikkat çekecek sosyal medya aksiyonları

     

    1. Paket servis bölgelerinizde Facebook/Instagram reklamlarını devreye alın
    2. Fanları ve takipçileri menü oluşturma sürecine dahil edin ve fikirlerini alın
    3. Menü kartı ve sipariş için kendi web sitenize yönlendirme sağlayın
    4. Yarışmalar düzenleyin ve kazananları yemek kuponları ile ödüllendirin
    5. Yemek siparişi platformuna yönlendirme sağlayın