İletişim
    The clean solution

    Profesyonel bulaşık makineleri

    Yanlış yerde tasarruf yapmayın!

    Endüstriyel bulaşık makinesi almaya karar verdiniz ve ucuz bir makineyi mi gözünüze kestirdiniz? Dikkat! Tuzağa düşebilirsiniz. Yanlış yerde tasarruf yapmanın sakıncalarına ve bunun nasıl daha büyük zararlara yol açabileceğine birlikte bakalım.

    Cumartesi akşamı, saat 21, restoran tıka basa dolu... Garsonlar mutfağa sürekli kirli bulaşıkları getirirken, aşçılar temiz tabaklara ince balık filetoları, pirinç ve sebzeleri koyuyorlar. Ve bu esnada ekibin bir parçası olan bulaşık makinesi, yüksek randımanla çalışıyor.

    Restoranın sahibi bu makineyi geçen ay süper indirim fırsatından yararlanarak satın almış. Saat 21.30'da makine, beklenmedik bir şekilde arızalanıyor ve mutfakta panik yaratıyor.

    Hemen servis aranıyor ancak cevap veren kimse yok. Tek çare evyede bulaşıkları yıkayacak yardımcı bir eleman çağırmak. Tabii ki ücretsiz değil! Oluşan ilave maliyet şu atasözünü onaylar nitelikte: "Ucuz mal alacak kadar zengin değilim."

    Profesyonel bulaşık makineleri tercih etmek için argümanlar

    Argüman 1:
    Profesyonel bulaşık makineleri güvenilirdir

    Gastronomi ve konaklama sektöründe kullanılan bulaşık makineleri, her şeyden önce güvenilir olmalıdır. Cihazlar haftalar, aylar hatta yıllar boyunca, tüm bulaşıkları dakikalar içinde temizleyip pırıl pırıl hale getirmelidir. Mümkünse, hiç arızalanmadan! Teknik bir sorun olduğunda da, teknik servis hızlı bir şekilde müdahale etmelidir. Ancak o zaman ekonomik bir yatırımdan söz edilebilir.

    MEIKO bu konudaki sorumluluğun bilincindedir. Alman bulaşık yıkama teknolojileri uzmanı, tüm dünyadaki gastronomi profesyonellerinden güvenilirliği ve dayanaklılığı ile puan toplayan bulaşık makineleri üretiyor. Aldığı birçok ödülün yanı sıra Alman Otel ve Gastronomi İşletmeleri gazetesinin verdiği "2017/2018 Yılın En İyi Markası" ödülü, firmanın bu yönünü onaylamaktadır.

    Jürinin kararında ürün kalitesi ve teknik servisin yanı sıra uzmanların, planlama yazılımı ve CAD teknolojisi kullanarak özel çözümler geliştirdiği kapsamlı danışmanlık hizmeti de rol oynamış.

    Argüman 2:
    Kaliteli endüstriyel bulaşık makineleri kaynak tasarrufu sağlar

    Ekonomik bir yatırım için güvenilirlik tek kriter değildir. Enerji ve su fiyatlarının arttığı bu dönemde verimlilik de, özellikle cihazların sürekli kullanımda olduğu büyük otel ve gastronomi işletmelerinde önemli bir rol oynar.

    Cihazların günlük kullanımda çok fazla elektrik ve su tüketmeleri halinde, uygun bir fiyata alınmış olmalarının önemi kalmayacaktır. Son teknolojiyle üretilen profesyonel bulaşık makineleri ise gerçek bir tasarruf ustasıdır. Kısa yıkama süreleri sayesinde daha az elektrik ve su tüketmekle kalmaz, aynı zamanda daha az deterjan ve parlatıcı kullanırlar.

    Dolayısıyla nispeten biraz daha yüksek olan yatırım maliyetleri, tasarruf edilen kaynaklarla kolayca karşılanır. Sonrasında düşük operasyonel maliyetler daha yüksek kar sağlar. Ayrıca çevre de korunmuş olur.

    Argüman 3:
    Profesyonel bulaşık makineleri müşteri memnuniyetini garanti eder

    Bir restoran veya otel için temizlik ve hijyenden şikayet eden bir misafirden daha kötüsü yoktur. Her iki faktör de müşteri memnuniyeti ve uzun vadeli rekabet gücü için kilit role sahiptir.

    Profesyonel bulaşık makineleri kusursuz yıkama sonuçları sağlamalıdır. Bardak, tabak veya çatal-bıçaklarda yağ, yumurta ve nişasta kalıntıları kabul edilemez.

    Dolayısıyla bu konuya yakından bakmak gerekir: Mükemmel yıkama sonuçları elde edebilmek adına makineler hangi özelliklere sahip? Birinci sınıf profesyonel makinelerde genellikle su şartlandırma cihaza entegredir. Bu makinelerin fiyatı biraz yüksek olabilir; ancak bunun karşılığında mükemmel yıkama sonuçları sağlarlar ve işletmeler de itibarlarının zarar görmeyeceğinden emin olurlar. Zira tüm misafirlere daima temiz çatal-bıçak takımları, tabaklar ve bardaklar servis edilir.

    Argüman 4:
    Profesyonel bulaşık makineleri çalışanların sağlığını korurlar

    Rezervasyonların tamamen dolu olduğu bir restoran düşünün ve aniden mutfak çalışanlarından biri arıyor ve hasta olduğunu bildiriyor. Omuzu çok ağrıdığından gelip çalışması mümkün değil. Giderek daha fazla işletme bu tip problemlerle karşılaşıyor ve ortopedik sorunlar nedeniyle rapor alan çalışanların sayısı artıyor. Bu tip devamsızlıklar sonuçta işletmelere çok pahalıya mal oluyor.

    Dolayısıyla çalışma yerinin ergonomik olarak tasarlanması ve tüm işlerin bedeni zorlamadan yapılabilmesi büyük önem taşır.

    Piyasadaki çoğu bulaşık makinesi, bu konuda yeterli değildir. Bu makineleri kullananlar, örneğin kapağı açıp kapatmak için çok fazla güç sarf ederek zorlanırlar. MEIKO'da ise durum farklıdır. Örnek vermek gerekirse M-iClean H giyotin tip bulaşık makinesinde çalışan bir personel, kapağı açmak için zorlanmaz; sadece dokunması yeterlidir. Bu sayede sırt ve omuz ağrıları azalır, çalışanlar daha mutlu ve sağlıklı olurlar.