İletişim
    The clean solution

    Sağlığınıza: Bira bahçenize başarı getiren faktörler

    İşletmeciler için ipuçları

    Bira bahçesinin müşteriler tarafından beğenilmesi ve cironun artması için, işletmecinin dikkat etmesi gereken çeşitli hususlar vardır. Atmosfer, sunulan ürünler ve servisin yanı sıra profesyonel bulaşık yıkama teknolojisi de büyük önem taşır. Çünkü sadece kusursuz temizlikteki bardaklarda ideal köpük oluşumu sağlanabilir.

    Yaz sıcaklarında arkadaşlarınızla buz gibi bir bira içip günlük sorunlardan biraz olsun uzaklaşmak için  güzel bir atmosfere sahip bir bira bahçesi en iyi seçenektir. Tabii ki ortam, menü ve servis iyi olmalı; ayrıca sunulan bira da kaliteli olmalıdır. Böylece hem misafirler hem de işletmeciler ödedikleri paranın karşılığını alırlar. Dolayısıyla işletmecilerin, bira bahçesi müdavimlerini mutlu eden şeyleri bilmesi gerekir.

    Bira bahçeleri tüm dünyada popüler mekanlardır. Bavyera'nın bu önemli "keşfi", 19. yüzyılın başlarından bu yana büyük bir ihracat kalemi olmuş. Bira, bretzel ve bunun gibi ürünlerle tanınan eski Alman keyif kültürü, o zamandan bu yana sınır tanımıyor. Dış mekan gastronomisinin bu keyifli formu, bir süredir (ve özellikle bugünlerde) hareketli şehir hayatıyla bilinen New York'da da patlama yaptı. Yükselen talep elbette sadece bu şehirle sınırlı değil. Dünyanın birçok köşesinde ve metropolünde de aynı trend gözlemleniyor.

    Bu makalede başarılı bira bahçeleri için önemli ipuçları bulabilirsiniz. Ayrıca profesyonel bulaşık yıkama teknolojisine ilişkin ilave bir ipucu da...


    Münih'teki Königlicher Hirschgarten

    Dünyanın muhtemelen en büyük geleneksel bira bahçesi, tahmin edileceği gibi Bavyera sınırları içinde yer alıyor. Münih'in merkezinde yer alan Königlicher Hirschgarten, havanın güzel olduğu günlerde 8.000 misafir ağırlıyor. Üstelik 200 yıldan uzun bir süredir!

    Misafirler büyük kestane ağaçlarının altında, geleneksel rosto veya dondurma ve pasta gibi tatlıların keyfini çıkarıyor. İsteyenler, eski geleneklere uygun olarak yiyeceklerini kendileri de getirebiliyorlar. İçecekler ise mekandan alınıyor. Fıçıdan doldurulan taze biralar Augustiner, König Ludwig ve Brauhaus Tegernsee bira fabrikalarından temin ediliyor.


    Dış mekanlar için dört ipucu

    1. Gölge yerler

    Temiz hava, mavi gökyüzü ve güneş, insanları bira bahçelerine çeker. Ama sürekli kızgın güneşin altında oturmak  herkesin tercih ettiği bir şey değildir. Bu nedenle yeteri kadar gölge alana sahip olmak gerekir. Ağaçlar, büyük bitkiler ve şemsiyeler, aynı şekilde dış mekanlara sahip diğer mekanlar için de bir zorunluluktur.

    2. Rahat sandalyeler

    Rahat ve şık oturma grupları da aynı şekilde önemlidir. Bu, misafirlerin mekanda daha uzun vakit geçirmesini sağlar. Mobilyaların malzemeleri, hava şartlarına da dayanıklı olmalıdır. Aksi takdirde belli bir süre sonra konfor ve estetik bundan etkilenecek ve misafirler rahat edemeyeceklerdir. Dolayısıyla daha yolun başında kaliteli masalara, banklara ve sandalyelere yatırım yapılması yerinde olacaktır.

    3. Güler yüzlü ve hızlı

    Personelinizin güler yüzlü olması ve menüyü neredeyse ezbere biliyor olması gerekir. Böylece kararsız misafirlere hızlıca yardım edebilirler. Sonuçta "tipik" bira severler siparişle fazla zaman kaybetmek istemezler. Bunun yerine keyifli saatlerin tadını çıkarmak isterler. Tercihen arka planda çalan ve yüksek sesli olmayan müzik eşliğinde...

    4. Küçük menü kartları

    Bira bahçelerinde sınırlı miktarda yemek seçeneği sunmak, genellikle doğru bir yaklaşımdır. Karmaşık seçeneklerle dolu bir menü yerine basit yaz yemekleri tercih edilmelidir. Böylece siparişler de hızlı bir şekilde verilebilir. Bir diğer avantaj da bazı yiyeceklerin, doğrudan dışarıda pişirilebilmesi veya servise hazırlanabilmesidir. Örneğin salata tabakları, ızgara sosisler, patates salatalı etler veya büfede sunulan atıştırmalıklar. Böylece personelin sürekli mutfağa gitmesi gerekmez ve işletmeciye ciddi miktarda vakit kazandırır.

    Öte yandan içecek menüsü ise olabildiğince zengin olmalıdır. Özellikle de sunulan bira çeşitleri! İşte tam bu noktada, maksimum verimle çalışan endüstriyel bulaşık makineleri devreye girer.


    Dünyada en çok bira nerede içiliyor?

    Bira içme konusunda "dünya şampiyonu", düşünülenin aksine Almanlar değil. Bu konuda birincilik kürsüsü, Çekler ve Avusturyalılar arasında paylaşılıyor (2017 itibariyle). Son yıllarda Çin, Vietnam ve Hindistan'da kişi başı tüketim ciddi bir yükseliş gösteriyor. Avrupa'da bira üretiminde lider ülke Almanya, şu an en çok ihracatı uzakdoğu ülkelerine yapıyor.

    Kusursuz şekilde yıkanmış bira bardaklarıyla mükemmel köpük

    Bira bahçesine gelen misafirler taze bir biradan göze hitap etmesini ve tadının güzel olmasını beklerler. Bunun için her şeyden önce bardakların temiz olması şarttır. Kelimenin tam anlamıyla bardakların pırıl pırıl olması gerekir. Su lekeleri veya bir önceki biradan kalan köpük, ruj ve parmaz izi gibi kalıntılar, biradan alınacak keyfi bozar. Hem de düşünüldüğünden çok daha fazla! Bu problemler hem estetik açıdan kabul edilemez hem de HACCP uyarınca hijyenik değildir.

    Ayrıca biralara bayat ve cansız bir görünüm verir. Çünkü ne yaparsanız yapın, iyi yıkanmamış bardaklarda mükemmel köpük oluşması imkansızdır. Halbuki mükemmel bir köpük, biranın olmazsa olmazıdır.


    Kusursuz köpüğün formülü

    En iyi sonuç, nemli bardaklarla elde edilebilir. Temiz bir bardağı, doldurmadan önce, kısaca suyla durulamanız yeterlidir. Bu sayede aşırı köpük oluşumu önlenir ve bira bir anda taşmaz. Böylece doldurulan bira, aşamalı olarak üç dakika içinde ideal bir köpükle taçlandırılabilir.

    Oluşan sorunlar genellikle soğuk suyla yıkayan cihazlardan veya seyyar evyelerden kaynaklanır. Bu tip çözümlerin, endüstriyel bulaşık makinelerinin sağladığı temizlik ve hijyen ile boy ölçüşmesi mümkün değildir. Üstelik çoğu bira bahçesinde yoğunluk nedeniyle, bardaklar elle yüzeysel bir şekilde yıkanmaktadır.

    Dolayısıyla optimum yıkama sonuçları için, örneğin MEIKO gibi firmalar tarafından üretilen profesyonel bulaşık makineleri tercih edilmelidir. Böylece bardaklarda kalıntı ve elle parlatma ihtiyacı tarihe karışır.


    Bu ipuçlarını dikkate alan işletmecilerin mekanlarının, memnun misafirlerle dolması kaçınılmaz olacaktır. Çünkü kendilerini evinde hissedecekler, memnuniyetle tekrar gelecekler ve beraberinde arkadaşlarını da getireceklerdir. Bir işletmenin hedeflediği de tam olarak budur.

    "Temiz bardaklar için 7 ipucu" başlıklı makalemizde, bardaklarınızın uzun ömürlü olması ve ilk günkü gibi kalması için yapmanız gerekenleri paylaşıyoruz.