İletişim
    The clean solution

    Sürdürülebilir oteller

    Günümüzün otelcilik konsepti

    Sürdürülebilir oteller hiç bu kadar popüler olmamıştı. Sonuçta, kişilerin kendi evlerinde tercih ettikleri yaşam stili de ciddi bir değişim yaşıyor. Daha bilinçli tüketim, sürdürülebilir düşünce ve çevre dostu yaklaşımlar: Birçok insan için bunlar birer yaşam prensibi haline gelmiş durumda. Elbette ki, evlerde yaşanan yeşil yaşam yönelimi, kendini otel arayışlarında da belli ediyor. 

    Birinci tercih haline dönüşmeyi hedefleyen oteller için, sürdürülebilir bir otelcilik konsepti kaçınılmaz bir strateji halini alıyor. İşletmenin sürdürülebilirlik prensibine uygun tasarlanması ve bunun doğru şekilde iletişilmesi, hayati bir önem taşıyor. Günün sonunda, sürdürülebilir kılavuz prensipleri ve tedbirleri günlük otel işleyişine entegre eden oteller, rekabetçiliklerini koruyor ve çevre dostu bir anlayışa sağladıkları katkılarla "yeşil ziyaretçilerin" birinci tercihi oluyor. Kimileri için şaşırtıcı bir gerçek: Bu durum, yalnızca bireysel müşteriler için geçerli değil. Birçok firma için de aynı durum geçerli: "Sürdürülebilir bir otel konsepti geçerli değil mi? O halde biz yokuz!" Çalışanların çevre dostu bir mekanda gecelemeleri ve seminerlere katılmaları, böylece firmanın prensipleri uyarınca çevrenin korunmasına katkıda bulunmalarına özel bir değer biçiliyor.

    Fark yaratan üç sürdürülebilir otelin hikayesi

    Yeşil oteller kazançlı çıkıyor: Aşağıda paylaşılan üç başarı hikayesi, bu gerçeği açık bir şekilde ortaya koyuyor. Sizi bunlardan ilham almaya ve ekolojik turizm yönünde yeni perspektifler keşfetmeye davet ediyoruz!

    Ekolojik Lüks Otel White Pod: Çadırlarla yaşatılan çevre dostu bir kahramanlık öyküsü.

    Ekolojik lüks otel konsepti:

    • Kaynak suyu kullanımı sayesinde su tasarrufu
    • Gıda atıklarının çevre dostu bertarafı
    • Hesaplı su kullanımı sağlayan bataryalar
    • İşletmenin kendi ormanına ait odunlarla ısı geri kazanımı
    • Otel yakınında yaşayan personel sayesinde otomobil ve toplu taşıma kullanımından tasarruf
    • Yalnızca FSC sertifikalı kağıt kullanımı

    Ekolojik Lüks Otel White Pod, İsviçre Alpleri'nin kalbinde, el değmemiş bir doğal doku ile iç içe konuşlandırılmış. Varışlarıyla birlikte, talepkar misafirlerine benzersiz seviyede çevre dostu bir otel konsepti sunuyor. Ekolojik otele yalnızca yürüyerek veya kar taşıtlarıyla ulaşılabiliyor. Misafirleri daha ilk andan itibaren, pod olarak adlandırılan konik çadırlarda kendine özgü bir konaklama deneyimi bekliyor. Düşük enerji konseptiyle tasarlanmış mekanlarda, misafirler hem en yüksek konforla donatılmış, hem de doğayla iç içe deneyimlenen lüks bir atmosfer ile karşılanıyor. Meşhur İsviçre misafirperverliği ve nefes kesen yeni ve ekolojik otelcilik anlayışı: Wallis, 2004'ten bu yana bir araya getirdiği elementlerle, tamamıyla benzersiz bir başarı hikayesini yansıtıyor. 

    Six Senses: 1996'dan bu yana sürdürülebilir

    Credit: Six Senses Hotels Resorts and Spas
    Credit: Six Senses Hotels Resorts and Spas

    Aynı zamanda Türkiye, Portekiz ve Maldivler gibi konumlarda faaliyet gösteren Six Senses'in Yoa Noi, Tayland'taki işletmesi, çevre dostu otel işletmeciliği konusunda öncü kurumlardan biri olarak haklı bir üne sahip. Mekan, 1995'teki kuruluşundan bu yana özellikle sürdürülebilir bir otel anlayışı yönünde gerçek bir örnek teşkil ediyor. Çevre farkındalığı ve sürdürülebilirlik, işletmenin adeta DNA'sına işlenmiş durumda. 

    Her şeyden önce sunulan mimari, otel hakkında birçok şeyi ele veriyor: Farkındalık, bu tasarımda başvurulan en önemli kılavuzluk noktası. Çevresiyle eşsiz bir uyum içinde konuşlandırılmış olan Resort, her yönüyle yerel kültürün kendine has unsurlarını yansıtıyor. Kullanılan malzemelerin neredeyse tamamı sürdürülebilir doğal kaynaklara sahip ve bu butik otele eşi benzeri olmayan bir hava katıyor.

    Bunun yanında, "yeşil ziyaretçileri" burada tamamen kendine has bir ürün yelpazesi deneyimi bekliyor. İşletmenin kendi Spa markası Six Senses ve yine kendi üretimleri olan gıda maddeleri, otelin aurasını birçok farklı açıdan cezbedici bir hale getiriyor. 

    Hilton Milano: Çevre bilinci, her şeyden önce gelir

    Dünya üzerinde beş kıtanın tamamında 5000'in üzerinde konuma sahip olan Hilton, otelcilik ve gastronomi alanlarında lider işletmeler arasında yer alıyor. Bu noktaların her biri, çevrenin korunmasına yönelik özel tedbirler ve uygulamalar çerçevesinde faaliyet gösteriyor. Milano'daki Hilton, tümünün arasından özellikle öne çıkıyor. Akıllı bulaşık yıkama teknolojisini işleyişine dahil eden otel, böylece mutfak alanında yeni çevre dostu standartlar belirliyor.

    MEIKO M-iQ tırnaklı bulaşık makinesi, İtalyan işletmecileri yalnızca son derece başarılı hijyen ve güvenlikle değil, aynı zamanda sağlanan mükemmel kaynak tasarrufuyla da öne çıkarıyor. Aylık olarak 13.000'e yakın sofra takımı, özellikle ekolojik bir şekilde yıkanıp temizleniyor. Verimlilik ve kaynak bilançosu, tıpkı M-iQ profesyonel bulaşık makinesi gibi memnun edici sonuçlar getiriyor.

    MEIKO: Sürdürülebilir otel konsepti için doğru iş ortağı

    Bir profesyonel bulaşık yıkama teknolojisi, temizleme ve dezenfeksiyon teknolojisi üreticisi olarak MEIKO, çevrenin korunmasına yönelik özel sorumluğunun bilincindedir. Bundan dolayı, ürünlerinin üretiminde verimli ve kaynaklardan tasarruf sağlayan teknoloji kullanımını ön planda tutar. Bu da, özellikle uzun ömürlü ürünleri ve ikna edici enerji tasarruf olanaklarıyla donatılmış bir portföyü mümkün kılar.
    "Sürdürülebilirlik" unsurunu kendi hikayenizin başarı faktörü haline getirin! MEIKO, daha sürdürülebilir bir otel sunmak isteyen işletmelere profesyonel destek sunuyor. Aynı derecede önemli bir unsur olarak, MEIKO ürünlerinin kaynak tasarrufu sağlayan yapısı ile maliyetler de kontrol altına alınıyor. 

    WasteStar CC: Gıda atıklarından çevre dostu elektrik üretimi

    Özellikle oteller ve gastronomi işletmelerindeki büyük miktarlarda gıda atıkları genellikle kaçınılmaz ve dikkate alınması gereken bir maliyet faktörüdür. Tam bu noktada MEIKO, WasteStar CC gıda atığı yönetim sistemi ile devreye girer. Misafir tabaklarındaki tüm artıklar istisnasız olarak toplanır, biyo-substrat olarak işlenir ve ardından elektrik enerjisine dönüştürülür. WasteStar CC, gıda atıklarının herhangi bir depolama süresi gerekmeksizin, doğrudan bertaraf edilebildiği bir çözüm sunar. Bu da maliyetleri düşürür, hijyen güvenliğini artırır ve aynı şekilde çevre dostu bir süreç sağlar. 

    M-iClean U: Performans ile sürdürülebilirliğin kesişim noktası

    Enerji ve su, otelcilik ve gastronomi işletmelerinde kaçınılması mümkün olmayan maliyetler olarak kabul edilir. Her bir yıkama için yeniden su kullanımı gerektimeyen yenilikçi bulaşık yıkama sistemi, bu sayede otel ve restoran mutfakları için ciddi seviyelerde tasarruf potansiyeli anlamına gelir. Buna yönelik kusursuz bir örnek olarak, MEIKO'nun M-iClean U profesyonel bulaşık makinesi verilebilir. Tezgahaltı bulaşık makinelerinin sürdürülebilirlik alanındaki liderliği kendini, yenilikçi ve çevre dostu teknolojinin yanı sıra, ekonomiklik ve sezgisel kullanım konsepti ile de belli eder. 

    Bu çözümlerin özellikle doğayla yakın temas halindeki işletmelerde tercih edilmesi bu anlamda şaşırtıcı değildir. Gut Hühnerhof örneğinde, M-iClean U 2018'in başından bu yana günlük olarak kullanılmaktadır. Haftasonları kahvaltı için gelen 120 ziyaretçi, bu çözüm ile sıradışı hiçbir zorluk yaşanmadan konuk edilebilmektedir. Gut Hühnerhof'ta, fırınlarda, gastronomi veya otel işletmelerinde: MEIKO ürünü M-iClean U, yüksek performanslı teknoloji ile özgün çevre bilincinin birbiriyle sürdürülebilir bir harmoni içinde yürütülebileceğine ispat teşkil etmektedir. 

    Dünya çapında birçok tüketici, tükettikleri ürün ve hizmetlerin kaynaklarını ve üretim koşullarını giderek daha çok soruşturmaya başlamış durumdadır. Turizm sektöründeki sürdürülebilir otel konseptleri bundan dolayı, geleceğin önemli bir unsuru olarak görülmektedir. Ekolojik bir yapı biçimi, yerel üreticilerden tedarik edilen gıdalar ve kaynakları koruyan teknolojiler, otellerin işletmelerini geleceğe hazır hale getirmeleri yönünde önemli imkanlar olarak öne çıkar.