İletişim
    The clean solution

    Temiz bardaklar için 7 ipucu

    Cam kalitesinden yıkama sıcaklığı ve elle parlatmaya kadar

    Kaliteli ve değerli bardakların fiyatları da yüksektir, dolayısıyla bu bardaklara son derece özenli bakılmalıdır. Kaliteli ve temiz bardaklar gastronomi sektöründe önemli bir role sahip olduğu için, bunların uzun süre dayanması ve misafirleri memnun etmesi gerekir. Bunun için profesyonel bir bardak yönetimine sahip olunmalı ve yazımızdaki yedi önemli noktaya dikkat edilmelidir.

    hochwertige Gläser

    1. Kaliteli bardaklar tercih edin

    Gastronomide bardaklar yoğun bir şekilde kullanılır ve her gün defalarca yıkandıkları için kaliteleri iyi olmalıdır. Bu sayede hem cam korozyonu riski azalır hem de bardakların kullanım süreleri ciddi oranda uzar.

    2. Su kalitesini iyileştirin

    Yıkama suyunun kalitesi de önemli bir faktördür. Bulaşık yıkamak için uygun şekilde şartlandırılmamış su, yıkama sonrasında bardaklar üzerinde lekeler ve kireç kalıntıları bırakır. Bunu önlemek için su şartlandırma modülleriyle donatılmış profesyonel bulaşık makineleri mevcuttur.

    Wasseraufbereitungsverfahren
    Bulaşık makineleri için su şartlandırma

    Konu bulaşık yıkama olduğunda, her yıkama suyu ile aynı kalitede sonuç elde edilemez. Suda çözünen çok sayıda mineral, bulaşık yıkama sonuçlarını olumsuz yönde etkiler ve kuruma esnasında çatal-bıçaklar ve bardaklar üzerinde görsel açıdan rahatsız edici ve iştah kaçırıcı su lekeleri oluşmasına neden olur.

    Aufbereitetes Wasser sorgt für glänzende Gläser
    Gläser brauchen beim Spülen Platz

    3. Bardakları doğru yerleştirin

    Bardakları sepete, birbirlerine çarpmalarını önleyecek şekilde yerleştirin. Zira yıkama esnasında suyun hareketinden dolayı böyle bir risk vardır. Bu sayede hafif hasarlar ve kırılmalar önlenir. Bardakları korumanın en iyi yolu doğru sepeti seçmektir. Şarap kadehleri makinede eğik şekilde durmalıdır, böylece ayak kısmındaki girintide su kalması önlenir.

    4. Çok sıcak su ile yıkamayın

    Hassas bardaklar bulaşık makinesinde 60 ile maksimum 63 derece arasında (DIN ve VGG uyarınca) hassas yıkama programında yıkanmalıdır. Yüksek sıcaklıklarda yıkanırlarsa bir süre sonra matlaşırlar. Ayrıca yıkama tamamladığında derhal makineden çıkarılmalıdırlar.

    Gläser bei maximal 63 Grad spülen
    kurze Spülzeiten sparen Energie

    5. Ne kadar kısa, o kadar iyi

    Program süresi mümkün olduğunca kısa olmalıdır. Süre ne kadar kısa olursa, enerji tüketimi de o kadar az olur. Ayrıca bardaklar daha az aşınır. Tüm bu unsurlar maliyetleri düşürür.

    6. Elle parlatma yapmayın

    Entegre su arıtma modülü ile suda bulunan tüm mineraller (ayrıca bakteriler ve virüsler) uzaklaştırılır, böylece malzemeleri yıkamak için en iyi saflık derecesinde su elde edilir. Saf su parlak, lekesiz ve hijyenik açıdan temiz yıkama sonuçları için temel koşuldur.Bu sayede bardakların ve çatal-bıçakların elle parlatılmasına gerek kalmaz, bu da zaman ve maliyet tasarrufu sağlar. Bulaşık bezi ile elle parlatma yapılması, hijyenik nedenlerden dolayı zaten tavsiye edilmemektedir.

    Gläser polieren ist zeitaufwendig
    Gläser geruchsneutral lagern

    7. Koku oluşmayacak şekilde depolayın

    Camdaki gözenekler ortamdaki kokuları hızla emer. Bu nedenle bardaklarınızı kokusuz bir ortamda depolayın.