İletişim
    The clean solution

    Toplu yemek hizmetleri

    Doğru planlama ile iyi çalışma koşulları ve mutlu çalışanlar

    Yemekhanede lapa kıvamındaki sebzeli yemekler, tabaklardaki yerlerini çoktan taze salatalara, nohutlu körilere, sağlıklı bowl ve Seitan Dim Sum gibi seçeneklere bıraktı. Peki sahne arkasında işler ne kadar sağlıklı ve çevre dostu yürüyor? İki farklı yemekhanenin bulaşıkhanelerini inceliyoruz. Bize katılın!

    Zhejiang Üniversitesi'nde yeşil büyüme

    2012 yılında Pekin tarafından Çin'in tamamı için hayata geçirilen yeşil politikalar aracılığıyla, sürdürülebilir çalışma ve ticaret giderek daha fazla teşvik ediliyor. Daha 2009 yılından itibaren Meiko ile çalışmaya başlayan Zhejiang Üniversitesi, enerji verimliliği sağlayan planlama ve çalışma konusunda hep emin ellerde oldu.

    Zijingang kampüsü Lojistik Destek Müdürü Chen Ping, orta ve uzun vadede enerji tasarrufu sağlamak amacıyla, ekibi ile birlikte üniversitenin mutfakları için daha çevre dostu çözümler arıyordu. Bugün MEIKO'nun bulaşık yıkama ve gıda atıkları değerlendirme çözümleri toplam altı kampüste hizmet veriyor. Bu lokasyonlardan her biri, ürünlerin güvenli, güvenilir ve kaynakları koruyan işleyişi hakkında olumlu geri bildirimler verdi.

    "Tüm lokasyonlarımızda MEIKO bulaşık makineleri kullanıyoruz ve şu ana kadar son derece olumlu geri bildirimler aldık. Hem güvenlik ve güvenilirlik, hem de enerji tüketimi çok iyi."

    Chen Ping, Lojistik Destek Müdürü, Zijingang kampüsü

    Hamburg'daki üniversite yemekhanesinde rahat çalışma koşulları

    Hamburg Öğrenci Birliği, Almanya'daki en büyük öğrenci birlikleri arasında yer alıyor. Günde 23.000 öğrenci, öğretim üyeleri, doçentler ve profesörler burada yemek yiyor. 13 yemekhane, 17 Café ve altı Café-Shop, günlük taze üretilen kapsamlı bir yiyecek-içecek portföyü sunuyor. Dolayısıyla mutfak personeli oldukça yoğun çalışıyor. Geçmişte tepsilerin bırakıldığı konveyör, özellikle yoğun saatlerde sık sık duruyormuş. Bugün ise böyle bir problem yaşanmıyor. Zira REFA uzmanları tarafından yapılan analiz sonrasında bulaşıkhane komple yenilendi:


    Hamburg Öğrenci Birliği bulaşıkhanesini inceliyoruz

    ÖNCE

    Personel için yük: Bulaşıklarla dolu ağır sepetler
    Sürekli dönüş hareketleri
    Yüklerin omuzların üzerinde taşınması
    Personel için uzun yürüme yolları
    Yoğun saatlerde personel üzerinde aşırı iş yükü
    Tepsi iade konveyörlerinde birikmeler
    Mutsuz misafirler
    Hastalık izinlerinde artış

    SONRA

    M-iQ GreenEye-Technology® ile bulaşıkhanede sürdürülebilir ve verimli çalışma
    Dönüş hareketleri azaldı
    Yükler daha ergonomik bir şekilde taşınıyor
    Personelin yürüme yolları kısaldı
    En yoğun saatlerde bile iyi çalışma koşulları mümkün
    Tepsi iade konveyörlerinde birikmeler olmuyor
    Misafirler mutlu
    Hastalık izinleri ciddi oranda azaldı

    SONUÇ:
    Bulaşıkhanedeki tadilattan sonra optimum çalışma koşulları oluştu: Daha kısa yürüme yolları, ciddi miktarda zaman tasarrufu, çalışan memnuniyeti ve üretkenlikte artış sağlandı. Hem insanlar hem de şirket için gerçek bir kazan-kazan durumu!

    Üretkenlik yükseldi, çalışan memnuniyeti arttı, yürüme yolları kısaldı ve zaman tasarrufu sağlandı. Elde edilen sonuç, hem insanlar hem de şirket için çok iyi."

    Michael Gradtke, Hamburg Üniversitesi Gastronomi Müdürü

    İnsan ve makine arasında iyi bir takım çalışması

    M-iQ tırnaklı bulaşık makineleri, yoğun çalışılan mutfaklar için özellikle uygundur. Avantajınız: Entegre MEIKO GreenEye teknolojisi sayesinde enerji, deterjan ve su tüketiminiz ciddi derecede azaltılır; kullanılan akıllı teknoloji, bandın sadece bulaşık bulunan kısımlarında durulama yapar. Personel, ekrandaki yeşil sembol aracılığıyla bulaşıkları hangi hatlara yerleştirmesi gerektiğini görür. Makinenin kullanımı bu sayede son derece konforlu ve zahmetsizdir.

    GreenEye-Technology® M-iQ
    GreenEye-Technology®

    M-iQ GreenEye-Technology® – die Zukunft des Spülens.

    Yemekhanelerde kullanılan MEIKO bulaşık yıkama çözümleri sayesinde, 200 tepsi kısa sürede temizleniyor ve tepsi birikmesi yaşanmıyor. Daha az su ve kimyasal tüketimi, maliyetleri düşürüyor, ayrıca konforlu çalışma ortamı sağlanıyor. Böylece misafirlerin, çalışanların ve yemekhane müdürlerinin yüzü gülüyor!