İletişim
    The clean solution

    Vakit nakittir!

    Gastronomide zaman alan işlerden nasıl kurtulursunuz?

    Vakit gerçekten nakit midir? Mecazi anlamda söylenmiş olsa da bu kesinlikle doğrudur. Bunun otel ve gastronomi sektörü için ne anlama geldiğini bu yazıda okuyabilirsiniz. Genel olarak zaman kazanmaya yönelik ipuçlarının yanı sıra, endüstriyel bulaşık makineleri sayesinde kazanılan zamandan da bahsediliyor.

    Normalde vakit geçirmek için tasarlanan mekanlarda zaman ne anlama geliyor? Örneğin insanların bir içki veya lezzetli bir yemek için buluştuğu barlar ve restoranlar gibi. Zamanın durmasını istediğiniz ve güzel bir yemek ve keyifli bir sohbetin tadını çıkarmak istediğiniz yerler. Bu yerlerde zaman aslında çok önemli!

    Çünkü bu mekanları işletenler için zaman asla durmaz. Her dakika önemlidir. Zaman, en önemli üretim faktörlerinden biridir. Vakit, kelimenin tam anlamıyla nakittir. Bu durum, hem otel ve restoran işletmecileri ile catering firmaları, hem de diğer müesseseler için aynı şekilde geçerlidir. Bunun yanı sıra, küreselleşme ve dijitalleşme de rekabeti giderek arttırmış ve zamanı en değerli kaynak haline dönüştürmüştür. Gastronomi sektöründe de durum farklı değildir. Peki gastronomi ve otel işletmecileri bu konuda ne yapabilirler?

    Gastronomide zaman tasarrufu için sekiz ipucu

    Günlük çalışma esnasında fark edilmeyen küçük şeyler zamandan çalar. Ama bunlar bir araya geldiğinde, iş sonuçlarını ciddi ölçüde etkiler. Gastronomi sektöründeki işletmelere zaman tasarrufu sağlayan ipuçlarına göz atın:

    • Çalışma yerlerinin ve iş akışlarının profesyoneller tarafından tasarlanmasını sağlayın. Her şeyi düzenli olarak kontrol edin. Her zaman iyileştirilebilecek bir şey vardır.
    • Tedarikçilerinizle sabit teslimat saatleri kararlaştırın. Ürünlerin belirlenmiş zaman aralıklarında gelmesi zaman tasarrufu sağlar; ayrıca kaos yaşanmasını önleyerek sinirlerin yıpranmasını da engeller.
    • Menü kartını web sitenizde ve sosyal medya hesaplarınızda erişime açın. Sezonsal değişiklikleri de bu platformlarda duyurabilirsiniz. Haftalık veya günlük olarak değişen menülere sahipseniz bu platformlar ideal bir çözümdür.
    • Hiçbir zaman eliniz boş dolaşmayın: Misafirlerin arasında dolaşırken, masalardan alabileceğiniz bir şey var mı kontrol edin.
    • Verimli iş akışları için mutfak denetleme aracı kullanın.
    • Karar vermekte zorlanan misafirlerinizin (ve kendinizin) işini kolaylaştırın. En fazla bir veya iki yemek önerisinde bulunun. Az, aslında çoktur!
    • Kasada her zaman yeteri kadar bozuk para bulundurun.
    • Akşamları bir sonraki gün için gerekli hazırlıkları yapın.

    Bulaşıkhane: Katma değer sağlayan endüstriyel bulaşık makineleri

    Bulaşıkhane de zaman tasarrufu için fırsatlar sunar. Bu alanlarda endüstriyel bulaşık makinesi kullanılması bile başlı başına büyük avantaj sağlar. Hem zaman açısından hem de mali olarak. Bunun nedeni, yıkamaların üç ila beş dakika gibi son derece kısa olmasıdır: Böylece malzemeler sürekli sirkülasyon halinde olur ve yoğun zamanlarda bile bekleme süreleri minimumda tutulur. Misafirlerinize sunduğunuz hizmet hiçbir şekilde kesintiye uğramaz. Diledikleri her an yiyecek ve içecek siparişi verebilmek, konuklarınızı mutlu edecektir. Siz de, yaptığınız satışın keyfini yaşarsınız!

    Peki endüstriyel bulaşık makinelerinin sağladığı diğer avantajlar nedir? Ev tipi bulaşık makinelerinden çok daha hızlı olmalarının yanı sıra aynı zamanda daha çok tasarruf sağlarlar: Endüstriyel bir tezgahaltı bulaşık makinesi, az su ve elektrik tüketir. Ayrıca bu makineler son derece kullanıcı dostudur. M-iClean H giyotin tip bulaşık makinesinde kapağı açmak ve kapamak için hafif bir dokunuş yeterlidir.

    Endüstriyel bulaşık makineleri sürekli olarak yoğun kullanıma maruz kalabilir. Buna uygun şekilde üretilmişlerdir ve  kesintisiz çalışma güvenliği sunarlar. Düzenli olarak bakımını yaptırmanız ve üreticinin bakım talimatlarına uymanız halinde, son derece güvenilirdirler. Personelinizin bu hususlara dikkat etmesini ve ilgili eğitimleri almasını sağlamanız gerekir. Kesintisiz çalışma güvenliği ve işletmeye özel MEIKO servisi, hem zaman tasarrufu, hem de bilançonuza olumlu katkı sağlar.


    Hala yatırım mı yapıyorsunuz yoksa kazanmaya başladınız mı?

    "Gastronomi işletmeleri için yatırım getirisi hesaplamada 5 öneri" başlıklı makalemizde, işletmelerin finansal durumlarını nasıl kontrol altında tutabileceklerini ve işlerini nasıl ileriye taşıyabileceklerini okuyabilirsiniz.