Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
    The clean solution

    Anvers'teki Pelgrom bira barı için bardak yıkama makinesi

    Tertemiz bardaklarda ışıldayan Belçika birası

    Eski zamanlarda Hristiyan hacıların yolculuklarında dinlenme noktası olan bu yerde bugün yerel halk ve turistler biralarını yudumluyor. Pelgrom, Anvers'in kalbinde, göz alıcı Liebfrauen Katedrali'ne birkaç adım uzaklıkta. 14. ve 15. yüzyılda misafirhane olarak hizmet vermiş olan mahzenler, 1993'ten bu yana bar ve restoran olarak faaliyet gösteriyor. Konseptin 2018 yılında gözden geçirilip yeniden düzenlenmesinin ardından Pelgrom'da sadece Belçika biraları, yemekleri ve içkileri servis edimeye ve uluslararası üne sahip Belçikalı sanatçıların müzikleri çalınmaya başlanmış.

    Anvers'teki bira barı: Biranın süreki akması lazım

    Mekan, Orta Çağ ile modern zamanları bir araya getiren bir ambiyans sunuyor. Bara girildiğinde ilk olarak tezgah üzerindeki özel tasarımlı 24 bira musluğu ve 100'ün üzerinde bira şişesiyle donatılmış raf dikkat çekiyor. 1994'ten bu yana Genel Müdür olarak çalışan Danny Oris, aynı zamanda tanınmış bir bira uzmanı. “Bir biranın kalitesini belirleyen çok sayıda faktör bulunur. Buna örnek olarak, sıcaklığı verebiliriz. Bazı biralar için sıcaklık 6 dereceyken başka biralar için 12 derece olmalıdır. Her pazar tüm fıçıları hatlardan söküp suyla yıkıyoruz. Yani ciddi anlamda çok işimiz var. Bira sürekli akabiliyorsa, en lezzetli halinde olur. Sürekli dolup boşalmayan fıçı iyi değildir.ˮ Tam da bu yüzden Pelgrom, misafirlerine “Degusharingˮ (ortak tadım) hizmeti sunuyor. Burada misafirlere, üzerinde her biri 12,5 cl olan iki tadım bardağı ve iki bira şişesi bulunan bir tepsi sunuluyor. Ayrıca fıçıdan farklı biraları deneyebilecekleri yarım ve bir metrelik servis opsiyonları da mevcut.

    Anvers restoranı: Birayla servis edilen klasik Belçika lezzetleri

    Mekandaki tüm yemekler, yerel ürünler ve bira kullanılarak hazırlanıyor ve restoranda misafirlere servis ediliyor. Menü kartında, peynir ve karides kroketi, sığır etli güveç, erikli tavşan yahnisi, Waterzooi (etli bir yemek) ve çikolatalı mus gibi gerçek Flaman klasikleri bulunuyor. Her yemeğin yanında uygun bir bira tavsiyesi de var. Hafta içi çok sayıda iş insanına ev sahipliği yapan restoran, hafta sonları ise geniş bir misafir yelpazesine sahip: Giderek daha da genç yaş gruplarından Belçikalılar ve turistler, hem Pelgrom'un büyülü atmosferinin hem de lezzetli yemeklerinin tadını çıkarıyor.

    “Bardakları elle parlatacak zamanımız yok.ˮ

    Gastronomi konseptinin tepeden tırnağa yeniden oluşturulup her şeyin modernize edildiği dönemde, mahzene yeni bir bulaşık makinesi de alınmış. Danny Oris şöyle diyor: “Eskiden bardakları kendimiz yıkıyor ve sonrasında elle parlatıyorduk; bugün böyle bir şey mümkün değil. Örneğin geçen hafta sonu 10 Anvers metresi bira siparişi aldık; bu da tek seferde 80 bardak demek. Senelerdir kullandığımız eski bulaşık makinemiz yeni bar tasarımına uymadı; ayrıca her seferinde bardakları elle parlatmamız gerekiyordu.ˮ Bu noktada, uzman bayi A. Vreys'in tavsiyesi ile bir MEIKO M-iClean UM bardak yıkama makinesi satın alınmış.

    Değer katan bardak yıkama makinesi

    Ters ozmoz teknolojili yeni bardak yıkama makinesi, elle parlatma ihtiyacını tamamen ortadan kaldırıyor. “Bu sayede elde ettiğimiz katma değer gerçekten muazzam. Çok zaman kazanıyoruz. Hız, bizim için çok büyük önem taşıyor. Bardakları elle parlatacak zamanımız yok. Terz ozmoz sistemine yaptığımız yatırım kendini hızlı bir şekilde amorti ettiˮ, diyor Pelgrom'un genel müdürü.

    MEIKO bardak yıkama makinesi sayesinde kaynak ve maliyet tasarrufu

    “Bardak yıkama makinesi, elle yıkamaya göre çok daha az su tüketiyor. Ve su giderek daha da pahalı olan bir kaynak! Bazı geleneksel birahanelerde bulaşıklar hala elle yıkanıyor; ancak artan maliyetler sebebiyle durulama suyu giderek daha az değiştiriliyor. Bu da bardaklarda yağ kalıntılarına ve dolayısıyla biranın daha az köpüklü olmasına neden oluyor. Bardakları elle yıkayıp kurulamak ve parlatmak bizim için tekrar söz konusu olamaz!“, diyor Danny Oris.