İletişim
    The clean solution

    De Witte Stein Restoranı, Reuver

    Hız, bizim için her şeyden önce geliyor

    2006 yılında Geert Teunissen, 2004 yılındaki yangına kadar eski Witte Stein'in üzerinde bulunduğu arsayı satın alma fırsatı bulmuş. Bu alanda, bir orman yetiştirilmesi planlanmıştı. Belediyenin kendisine sağladığı özel düzenleme, ona evinin bitişiğinde yer alan arsayı satın alma ve acil olarak ihtiyaç duyduğu genişleme projesini gerçekleştirme fırsatı vermiş. Bununla birlikte, eski hobisi olan Otel-Restoran-Gastronomi sektörüne dönüş yapmayı hayal eden eşi Désiréé Hanım, aklında bu düşünceyle kocasından Witte Stein'ı tekrar hayata geçirmesini istemiş. Birkaç ay içerisinde, küçük mutfağı, 65 misafirlik kapasitesi ve 15 masa bulunduran terası ile alçak gönüllü bir restoran hizmet vermeye başlamış. Geçen 12 yıl sonrasında, De Witte Stein iç mekanda 250 kişilik ve dışarıda da 500'ün üzerinde misafir kapasitesi ile çalışıyor.

    2018 Noeli öncesinde, kullanılan bulaşık makinesi çalışmayı durdurmuş. Açılışından bu yana restoranın mekan danışmanlığını yapmışolan MN-Gastroservice firmasından Marcel Neuray, Geert'e yeni bir MEIKO giyotin tip bulaşık makinesi satın almasını tavsiye etmiş. Bu kararın üzerinden iki hafta geçmeden, bir UPster H500 makine saatte en az 720 tabaklık bir kapasite ile tüm çalışmayı üstlenmiş. Geert'in sözleriyle;

    "Hız, bizim için her şeyden önce geliyor. Daha önce, bulaşıklar üst üste istifleniyor ve üç veya dört kişi tarafından yıkanmayı, durulanmayı ve parlatılmayı bekliyordu.

    Örneğin, bir etkinlik için beklendiği gibi 700 değil 1.000 misafirin gelmesi gibi, restoranın mevcut kapasitesini aşan durumlarda, fazladan yardım sağlayabilecek personele ulaşmak mümkün olmuyordu. Yeni durumun bir diğer olumlu etkisi de, mutfaktaki stres üzerinde oldu. Stresin olumsuz etkileri, hem aşçıya, hem de sunulan yemeklerin kalitesine yansır. Aynı şekilde, servis personelinin de taşıdıkları stresi misafirlere yansıtması kaçınılmaz bir durumdur. Her şart altında, buna engel olunması gerekir".

    Geert, yeni giyotin tip bulaşık makinesinin bu derece etkili, hızlı ve kuru çalıştığına inanmakta güçlük çekiyor. "Bu bulaşık makinesini beş yıl önce almış olmayı dilerdim. Yıllık bazda saatlerce vakit tasarrufu sağlıyoruz; buna göre bulaşık makinesi bir buçuk yılda kendini amorti etmiş oluyor", Geert bu şekilde vurguluyor.