İletişim
    The clean solution

    Hôtel Napoléon, Paris

    Çığır açıcı makinemiz M-iClean H için bir mücevher kutusu

    Gıda pazarı mevsimlik ve yerel besinleri sofralara her hafta yeniliklerle sunacak kadar gelişti. Kahvaltı için 120, öğlen ve akşam yemekleri için 60 masa kapasiteyle servis açan restoranın barına bardak yıkama makinesi ve giyotin tip bulaşık ve kap kacak yıkama makinesi kuruldu. Bu arada giyotinli makinelerden birinin, eskidiği ve performansı düştüğü için değiştirilmesi gerekiyordu, ancak bakım için parça bulma zorluğu söz konusuydu. ISCO'nun tavsiyeleri üzerine Napoleon Oteli ekspertiz yapması için MEIKO'ya başvurdu.

    Olivier Legentil ergonomiyle ilgili olarak "ekibimiz özellikle dokunmatik ekranın sezgiye dayalı kullanımından çok memnun" diyor.

    Bu kullanım konsepti Olivier'nin ekibindeki Fransızca bilmeyen elemanların işini kolaylaştırıyor. Makine yüksekliği, bilgi ekranı göz seviyesinde tutulduğundan çok rahat kullanılıyor. Yıkama döngüsü bir kez programlandıktan sonra kimsenin yeniden ayar yapmasına gerek kalmıyor. Otomatik giyotin sistemi devreye girerek yıkama prosesini flüidize ediyor. Aynı zamanda kısaltılmış veya yüksek performanslı yıkama döngüleri ekleniyor. "Eski giyotin tip makineyle bazen ard arda iki yıkama döngüsü yapmak gerekiyordu, oysa bugün tek bir yıkama döngüsüyle pırıl pırıl sonuçlar alıyoruz". Olivier Legentil ve ekibi makinenin ve dokunmatik ekranın estetik tasarımını da çok beğeniyor. "LED ışık çok yardımcı oluyor; bulaşıkla ilgilenen eleman Mavi ve Yeşil kodlar sayesinde makinenin o andaki işleyiş durumunu bir bakışta anlıyor. Böylece eleman başka lekelerle, özellikle sebze kaynaklı olanlarla rahatça ilgilenebiliyor."

    Olivier Legentil makine gözelerinin otomatik algılama sistemini incelerken çok kırılgan bir görüntü sergilese de aslında makinenin çok sağlam ve güvenilir olduğunu ifade ediyor. Zaten MEIKO otomatik açılma sisteminin tüm elektrik ve mekanik bileşenlerini 60 ay garanti ederek işletim ve yatırımı güvenceye almış. Yoğun yıkamalarda zaman aralıklarının verimli olması bakımından makinenin sağlamlığı restorancılık sektöründe birinci derecede önemli. Aslında makine saat 06:30'dan 23:00'e kadar yılın her günü çalışıyor. En yoğun işletildiği saatler 08:30-11:00, 12:45-15:00 ve 18:00-21:00 aralıkları. Günde ortalama 120 malzeme yıkanıyor. Sabah bulaşıkçılar bütün sebzeleri ayıklayıp makineye atıyor. Makinedeki yalınlık ve ergonomi sayesinde daha etkin çalışıyorlar ve kazandıkları zamanı en verimli şekilde kullanıyorlar. M-iClean H, doldurma/boşaltma daha kolay yapıldığından ve ergonomik tasarımıyla çok daha konforlu bir kullanım sunduğundan personelin sırtı ve kas sistemi de korunuyor.