İletişim
    The clean solution

    2019'un 'cold brew' kokteylleri

    Yazın yükselen trendi: Kahve ile hazırlanan soğuk içecekler

    Bartenderin gießt Cold Brew Cocktail in Glas

    Başarılı bar işletmecileri, hangi içeceklerin misafirlere hitap edeceğini iyi bilir. Özellikle sıradışı kombinasyonlar başarının garantisidir! Bu, kahve ile hazırlanan yaz kokteylleri için de geçerlidir. İyi hazırlanmaları halinde bu içecekler, hem cironuzu arttırır hem de misafirlerinizde yaz tatili hissini uyandırır.

    Geç saatte kahve içmek? Uyku terapistlerinin onaylamayacağı bu tercih, giderek daha popüler oluyor. Seçkin 'cold brew' kahve çeşitleriyle hazırlanan yaz kokteylleri, sıcak yaz gecelerinde misafirlere aradıkları ferahlığı fazlasıyla sunuyor.

    Cold brew (soğuk demleme) kahve nedir?

    İri çekilmiş kahve çekirdeklerinin soğuk suyun içerisinde uzun süre bekletilerek demlenmesiyle elde edilen kahvedir.  Böylece yoğun bir kahve aroması elde edilir ve acılığı daha az olur.

    Trend listemizin en tepesinde yer alan kokteyl sizi kesinlikle uyandıracak güçte: Espresso Tonik. İçindeki ekşi, kekremsi aromalar en durgun misafiri bile harekete geçiriyor. Sonra sevilen kokteyl klasiklerinin kafein içeren iki çeşidi var: Kremsi ve yumuşak içimli Black Russian ve ferahlatıcı Coffee Sour. Dördüncü sırada ise meyveli ve taptaze bir kokteyl var: Coffee Bramble, yoğun böğürtlen tadıyla yaz için ideal bir şeçim! Pek bilinmeyen ama son derece lezzetli bir seçenek olarak Coffeeaner öne çıkıyor. İçinde hiç alkol olmadığı halde başınızı döndürecek kadar güzel bir kokteyl. Menünüzde bu içeceklerle, misafirlerinize yaz mevsimini bütün bir yıl boyunca yaşatabilirsiniz.

    "1000'in üzerinde farklı aroması ile kahve, bilinen en aromatik lezzet olma özelliğini taşıyor. Hazırlanma biçimine bağlı olarak, asidite kaynağı, hafif veya yoğun aroma, katkı maddesi, şurup ve acılık verici olarak kullanılabiliyor. Bu noktada en büyük zorluk kahvenin doğru hazırlanması. Bu zorluğun üstesinden gelmek isteyen kahve meraklılarının birtakım sürprizlere hazır olması gerekiyor!"
    Timon Kaufmann, barista ve kahve & kokteyl uzmanı

    Kahve kupanızla ödeyin

    Costa Coffee ve Barclaycard tarafından geliştirilen Clever Cup, hem kahve içme hem de temassız ödeme olanağı sunan ilk kahve kupası olma özelliğini taşıyor. Clever Cup üzerinde yer alan bPay Chip sayesinde kahve severler, ödemelerini otomatik olarak gerçekleştiriyor. Clever Cup, henüz sadece İngiltere'de sunuluyor.

    Costa Coffee'nin Clever Cup ürünü sayesinde temassız ödeme (Fotoğraf: Barclaycard)

    Kokteyl bardakları için doğru temizlik

    İçme keyfinin bittiği noktada temizlik ihtiyacı ortaya çıkar. Özellikle uzun ve narin kokteyl bardaklarının yıkanması oldukça zorlu bir göreve dönüşebilir. Elbette böyle olmak zorunda değil! Bar işletmecileri su lekeleri, çizikler ve diğer hasarları önlemek için profesyonel bulaşık makinelerini tercih ediyorlar. "Temiz bardaklar için 7 ipucu" başlıklı makalemizde, bardaklarınızın uzun ömürlü olması ve ilk günkü gibi kalması için yapmanız gerekenleri paylaşıyoruz.

     

    2019'un en popüler 5 kahve kokteyli

    Espresso Tonik

    Stil faktörü: Kentsel ve modern
    Trend faktörü: Listenin zirvesinde kült içecek

    İçindekiler ve hazırlanışı:
    6 cl soğuk filtre kahveyi (tarifi aşağıda bulabilirsiniz!) 10 cl tonik ve biraz rendelenmiş limon kabuğu ile birlikte kokteyl karıştırıcıda iyice karıştırın. Ardından dilerseniz limon kabuğuyla süsleyebilirsiniz. Veya alternatif olarak bir dilim misket limonunu ortadan ikiye bölün. Yarısını bardağa atın, diğer yarısını ise bardağı süslemek için kullanın.

    Espresso Tonik
    Gerçek bir kült: Espresso Tonik

    Ev yapımı soğuk filtre kahve

    İhtiyacınız olan malzemeler: 100 ila 200 gram az kavrulmuş kahve çekirdeği, 1 kahve değirmeni, 1 soğuk filtre kahve makinesi (örneğin cam fanuslarıyla kimya derslerini hatırlatan bir cihaz olarak "Dripster"), buz ve en az 10 ila 12 saat zaman.

    Profesyonel hazırlama yöntemi: Kahve çekirdeklerini olabildiğince iri parçalı olarak öğütün. Öğütülmüş çekirdekleri soğuk filtre kahve makinesine koyun ve üzerindeki kabı buzla doldurun. Buz gibi soğuk su saatler boyunca taze öğütülmüş kahvenin üzerine damlar ve yavaş yavaş aşağıya süzülür. Sonuç, çeşitli meyve ve bitki aromalarını ortaya çıkaran güçlü ve tadı yoğun kahve özüdür.

    Alternatif hazırlama yöntemi: Soğuk filtre kahve, french press kullanılarak da demlenebilir. Bunun için taze öğütülmüş kahveyi aparata doldurun ve üzerine buz gibi soğuk su dökün. Ardından bu karışımı birkaç saat demlenmeye bırakın. Hazır hale geldiğinde presi, toz halindeki kahve tamamen sıkışana dek aşağı doğru bastırın.

    Bu hassas kahve hazırlama yöntemi, daha 17. yüzyılda Hollandalılar tarafından icat edilmiştir.


    Black Russian
    Bir klasik: Black Russian

    Black Russian

    Stil faktörü: Zarif ve ince
    Trend faktörü: Yeni tarzıyla geleneksel bir lezzet 

    İçindekiler ve hazırlanışı:
    Önce bardağa üç tane (veya daha fazla) buz koyun. Ardından 2 cl votka, 4 cl soğuk demleme kahve ve 2 cl su ekleyin. Son olarak 2 cl kremayı dikkatlice dairesel şekilde üstüne ekleyin. Süslemeden de son derece gösterişli bir lezzet!


    Coffee Sour

    Stil faktörü: Centilmenlerin tercihi
    Trend faktörü: Modası geçmeyen bir tercih

    İçindekiler ve hazırlanışı:
    4 cl viski, 3 cl limon suyu, 3 cl portakal suyu, 1 cl şeker şurubu, 2 cl Cointreau ve 6 cl soğuk demleme kahveyi bir kokteyl karıştırıcıya koyun ve 20 saniye boyunca karıştırın. Buz küpleri ekledikten sonra işlemi tekrarlayın. Ardından çay süzgeci kullanarak karışımı soğutulmuş bir şampanya kadehine doldurun. Son olarak bir portakal kabuğunu Coffee Sour'un içine koyun. İpucu: Ekstra ferah bir lezzet için portakal kabuğunu kadehin kenarlarına da sürün.

    Ekstra bilgi

    Schnapps veya likör, limon suyu ve şekerden oluşan kokteyller "Sour" olarak tanımlanmaktadır.

    Coffee Sour
    Son derece ferahlatıcı bir lezzet: Coffee Sour

    Coffee Bramble
    Meyveli lezzet: Coffee Bramble

    Coffee Bramble

    Stil faktörü: Gerçek bir renk ve meyve şöleni
    Trend faktörü: Yaz aylarının vazgeçilmezi

    İçindekiler ve hazırlanışı:
    Önce 5 ila 6 böğürtleni bakır bir kaba koyun ve tokmak yardımıyla ezin. Ardından 6 cl soğuk demleme kahve, 4 cl rom, 3 cl limon suyu ve 2 cl şeker şurubu ekleyip iyice karıştırın. Bir miktar kırık buzu kaşıkla ilave edin. Ardından bakır kabı tamamen kırık buzla doldurun. Süslemek için lavanta dalı ve böğürtlen kullanın!

    Ekstra bilgi

    "Genel olarak tüm kokteyller 9 cl'e kadar alkol kullanılarak hazırlanır. Miktar bunun üzerindeyse, Longdrink olarak kabul edilir." – Maren Meyer, barmen (Hannover)


    Coffeeaner*

    Stil faktörü: Alkolsüz zerafet
    Trend faktörü: Listenin kıdemli üyesi

    İçindekiler ve hazırlanışı:
    Coffeeaner, hafif ekşi notaları yumuşak bir tatlılıkla birleştirir. 2 cl ahududu şurubunu 2 cl limon suyu ve 6 cl Espresso ile birlikte buz dolu bir kaba koyun. Hafif bir köpük oluşana kadar iyice karıştırın. Ardından şık bir bardağa doldurun. Taze ahududu ve bir miktar rendelenmiş limon kabuğu ile süsleyin. Tam bir lezzet bombası!

    * Kaynak: coffee at work GmbH & Co. KG

    Coffeeaner
    Gizli kalmış bir öneri: Coffeeaner

    Soğuk demleme kahveler, 2019 yazının önde gelen trendleri arasında yer alıyor. Hatta bazıları buna "cold brew devrimi" diyor! Bununla birlikte, bu içecekler daha klasik tatları tercih eden misafirleri de fazlasıyla memnun edecektir.

    İlginç bir not

    "Soğuk kahve güzelleştirir" sözünün nereden geldiğini biliyor musunuz? 18. yüzyılda yüksek sosyeteden hanımlar kahvelerini soğuk içmeyi tercih ediyordu. Çünkü sıcak kahveden çıkan buhar yüzlerindeki makyajı bozabilirdi. Geçen onca zamandan sonra soğuk kahve, günümüzde tekrar bir trend haline gelmiş durumda!