İletişim
    The clean solution

    Bulaşık makinelerinin bakımı için 6 ipucu

    Bulaşık makineniz için basit ama etkili bakım ipuçları ile arızaları önleyin

    Bir restoran sahibi olarak muhtemelen sık sık ekipman alımları, restoran mobilyaları, yemek menüsü, çalışanların vardiyaları gibi birçok konuyu düşünüyorsunuz. Kafanız bu kadar doluyken bulaşık makinesi gibi cihazların bakım ihtiyaçları, bir arıza oluşana kadar, arka planda kalıyor olabilir.

    Her ne kadar restoranınız kısa vadede çalışmaya devam etse de, uzun vadede bu durum israfa ve bulaşık makinenizin performansında olumsuz sonuçlara yol açabilir; böylece hem çalışanlarınızın hem de müşterilerinizin sağlığını tehlikeye atabilir.

    Harekete geçmek için cihazların arıza yapmasını beklemek yerine, işletmenizin operasyonunu güvence altına almak için düzenli bakım yaptırmak çok daha iyi bir tercih olacaktır. Günün sonunda cihazlarınızın uzun yıllar boyunca sorun çıkarmadan çalışmaları yatırımınızı daha değerli kılar. Bu noktada dikkat etmeniz gereken bazı ipuçlarını paylaşmak istiyoruz.

    1. Kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyun

    Her cihazın beraberinde bir kullanım kılavuzu bulunmasının mantıklı bir nedeni vardır; ilgili ekipmanın siz ve çalışanlarınız tarafından nasıl doğru ve verimli bir şekilde kullanılacağına dair bilgiler içerir.

    Bu sayede insan kaynaklı hataları azaltabilir ve özellikle bulaşık makinesinin kullanımında yapılabilecek ve yapılamayacak şeyler konusunda çalışanlarınızı bilgilendirebilirsiniz.

    Temizlik talimatları gibi ince ayrıntıları gözden kaçırmayın, zira farklı bulaşık makineleri için farklı temizlik kimyasalları kullanılması gerekir. Tüm temizlik kimyasalları aynı ürün bileşimine sahip değildir.

    2. Kapak veya besleme ve tahliye hatlarında sızıntı olup olmadığını kontrol edin

    Endüstriyel bir bulaşık makinesindeki sızıntının çeşitli nedenleri olabilir: Kapak contası kurumuş ve bu nedenle çatlamış veya zarar görmüş olabilir, püskürtme kolu yanlış temizlik nedeniyle doğru çalışmıyor olabilir, gevşek veya hasarlı gider hortumu suyu tahliye etmiyor olabilir veya su giriş valfi sızdırıyor olabilir. Bu sorunlardan herhangi biri uzun süre devam ederse, cihazınızın performansı olumsuz yönde etkilenecektir.

    Dolayısıyla kapak, besleme ve tahliye borularında sızıntı olup olmadığını kontrol ederek su ve enerji israfını önleyin. Ayrıca filtrenin temizlenmesi veya değiştirilmesi gerekip gerekmediğini de kontrol edin. Çünkü gıda kalıntıları filtreyi tıkayabilir ve drenajı engelleyerek kötü yıkama sonuçlarına neden olabilir.

    3. Kireç birikimlerini düzenli olarak temizleyin

    Kullandığınız su sert ise, endüstriyel bulaşık makinenizdeki kireç birikimini düzenli ve profesyonel bir şekilde temizlemek, rezistanslar başta olmak üzere makine bileşenlerini arızalara karşı koruyacaktır. Bu sayede makine bileşenlerinin ömrünü uzatmış olursunuz. Alternatif olarak MEIKO’nun entegre su yumuşatma ünitesi Active Clean'i de kullanabilirsiniz.

    Su yumuşatma ünitesi, iyon değiştirici olarak tuzdan faydalanarak, yıkama tankındaki suda bulunan kalsiyum ve magnezyum minerallerini uzaklaştırır. Böylece rezistans ve yıkama kollarındaki nozulları olumsuz etkileyebilecek kireç birikimlerini azaltır.

    4. Son yıkamadan sonra makineyi temizleyin ve kurutun

    Restoranınız için otomatik temizleme programına sahip bir ekipman almış olabilirsiniz; ancak yine de bulaşık makinenizdeki süzgeçlerin, filtrelerin, yıkama kollarının, köşelerin vb. iyice yıkanması ve durulanması gerekir.

    Ayrıca bulaşık makinesinin temizlenmesi ve suyun tahliye edilmesi, kirli suda oluşabilecek bakterilerin yol açacağı potansiyel sağlık riskleri nedeniyle büyük öneme sahiptir.

    5. Bidondaki kimyasal miktarını kontrol edin

    Parlatıcı, deterjan ve dezenfektanlar, endüstriyel bulaşık makinesinde kullanılan en önemli kimyasallardır ve hijyenik açıdan tertemiz bulaşıklar elde etmenizi sağlarlar. Bu kimyasalların çok düşük veya çok yüksek dozajı, istenmeyen sonuçlara yol açabilir.

    Bu nedenle bidonlardaki kimyasal miktarını düzenli olarak kontrol edin. Böylece her zaman doğru dozaj ile optimum yıkama sonuçları elde edersiniz ve makinede yağ kalıntılarının veya kirlerin birikmesini önlersiniz.

    6. Düzenli olarak profesyonel bakım yaptırın

    Endüstriyel bulaşık makineniz için periyodik bakım planlamak basit bir görev gibi görünse de birçok nedenden ötürü sıklıkla unutulmaktadır. Ekipman bakımlarının yapılmaması bulaşık makinenizin performansını uzun vadede düşürür, verimli çalışmasını engeller ve ömrünü kısaltır.

    Belirli makine modellerinde bulunan MEIKO Connect uygulaması ile ekipmanınızın durumunu denetleyebilir ve akıllı telefonunuz üzerinden makine ve hijyen verilerine erişip kaydedebilirsiniz. Ayrıca terminlerin atlanmaması için bakım hizmetinin takibini de yapabilirsiniz.

    Die neue App von MEIKO
    MEIKO Connect uygulaması

    Endüstriyel bulaşık makineleri için yeni uygulama. Gastronomi mutfaklarında daha fazla şeffaflık için! İhtiyacınız olan tüm bilgiler artık telefonunuzda: Basit ve kullanışlı!

    Özet olarak bakımla ilgili bu altı ipucunu uygularsanız, çalışanlarınızı ve misafirlerinizi olası sağlık risklerinden korur ve pürüzsüz bir operasyon sağlarsınız. Aynı zamanda bulaşık makinenizin uzun yıllar boyunca size ve mutfağınıza yüksek performansla hizmet etmesini garanti altına alırsınız.