İletişim
    The clean solution

    Bulaşıkhanedeki ikilem

    Endüstriyel mutfaklarda buhar nasıl dışarı atılır?

    The_Dishroom_Dilema

    Gastronomi sektöründe çalışıyorsanız, "sıcaklık" konusunun endüstriyel mutfakların en çok konuşulan problemlerinden biri olması sizi hiç de şaşırtmayacaktır. Bunun aşçılar, personel, işletmeci ve hatta mutfak ortamının kendisi için son derece ciddi bir mesele olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

    Bulaşıkhanede kullanılan bulaşık makineleri de ilave ısı yayarlar. Makineden tekrar tekrar salınan buhar, ortam havasını gittikçe daha boğucu hale getirir. Bunun yanı sıra astronomik tutarlı elektrik faturaları da işletmecinin uykularını kaçırır. Sonuçta bulaşık makinesi çalışırken ısı kaybeder ve bu kaybı tekrar üretmek için ciddi miktarda enerji gerekir.

    Peki ısının etkin bir şekilde yönlendirilmesi ve korunması mümkün olabilir mi?

    İkilem

    Sıcaklık, her mutfak operasyonunda önemli bir rol oynar. Endüstriyel bulaşık makineleri de, insanların çalıştığı ve kendilerini rahat hissetmeleri gereken mutfak ortamındaki havayı etkileyen cihazlardan biridir. Bulaşıkhanede yüksek sıcaklıkların suyla bir araya gelmesi, buhar oluşumuna neden olur. Öte yandan bulaşık makinesinin beklendiği gibi hızlı ve verimli çalışmasını sağlayan kilit öğe de, ısıdır.

    Sonuç olarak mutfağınız daha da nemli hale gelir; bu da, araştırmaların da ortaya koyduğu üzere aşçı ve diğer personelin performansını olumsuz yönde etkiler. Ayrıca makine kullanıcıları, salınan sıcak havaya doğrudan maruz kalma riski altındadır.

    Rahatsız edici seviyede nemli mutfak ortamı
    Nemli bir mutfak ortamında çalışmak, hem aşçıları hem de diğer personeli rahatsız eder

    Alternatif: Hava geri dönüşümü

    Peki bulaşık makinesinden salınan havaya ne olur? Bunun için sadece iki seçenek mevcuttur: Bu havayı salmak veya geri dönüştürmek. Elbette ikincisi daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Isı geri kazanım sistemleri, bulaşık yıkama teknolojilerinde sağlanan en büyük ilerlemelerden biridir. Bu sistemler, ısıyı makinenin içinde tutarak hem tüketimlerinizi düşürür, hem de çalışanlarınız için daha iyi bir çalışma ortamı sağlanmasına yardımcı olur. Bu modern teknoloji, yapılan yatırımı, bulaşık makinenizin kullanım süresi boyunca fazlasıyla amorti edecek ve aynı zamanda bulaşık yıkama ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

    M-iQ AirConcept

    MEIKO'nun sunduğu M-iQAirConcept de benzer hedeflere sahiptir:

    • Havalandırma kanalına doğrudan bağlantı gerektirmez
    • Optimum enerji verimliliği sunar
    • DIN standartlarına tam uyum sağlar

    MEIKO’nun AirConcept ile sunduğu hava yönetimi, atık havadaki ısıyı geri kazanarak birinci sınıf hava kalitesi sağlar. Normalde kontrolsüz bir şekilde çalışma ortamına salınan sıcak buhar, termal enerji üretmek üzere geri kazanılır. Buhar, ısı geri kazanım modülünden geçirilerek bulaşık makinesinin enerji tüketimi ciddi miktarda azaltılır.

    Punkt2 AirConcept M-iQ
    Isı geri kazanımı: İyi ortam havası, daha fazla verimlilik

    İyi ortam havası ve daha fazla verimlilik için ısı geri kazanımı

    Punkt2 AirConcept M-iQ
    Isı geri kazanımı: İyi ortam havası, daha fazla verimlilik

    İyi ortam havası ve daha fazla verimlilik için ısı geri kazanımı

    Daha düşük atık hava miktarı ve sıcaklığı sayesinde, havalandırma kanalına doğrudan bağlantı gerekmez. Enerji tüketimi azalan bulaşık makinesi, maliyet tasarrufu sağlar. Ayrıca bulaşıkhanedeki çalışma koşulları iyileşir. Böylece bulaşıkhanede yaşadığınız ikilem çözülmüş olur!

    Görüldüğü gibi bulaşıkhanede yaşanan ikilemi çözmek düşünüldüğü kadar zor değildir. Isı geri kazanım sistemli bir bulaşık makinesi hem sorunu çözer hem de işletmecilere tasarruf sağlar!

    Bizimle irtibata geçerek MEIKO bulaşık yıkama teknolojileri ve AirConcept'in sunduğu “mucizelerˮ hakkında daha fazla bilgi alın!

    Punkt2 AirConcept M-iQ
    Isı geri kazanımı: İyi ortam havası, daha fazla verimlilik

    İyi ortam havası ve daha fazla verimlilik için ısı geri kazanımı

    Kaynak: MEIKO Asya, Open Textbooks BC