İletişim
    The clean solution

    Hijyen standartlarını iyileştirmenin anahtarı:

    İyi mutfak personeli

    İyi bir mutfak personeli olmadan başarılı bir mutfak ekibi mümkün değildir. Özellikle otellerde, mutfak asistanları mutfak operasyonlarının belkemiğidir. Otelinizde bu görevi üstlenenlerin nasıl daha iyi desteklenebileceklerine, gelin yakından bakalım.

    Bir mutfak ekibinde mutfak asistanının rolü nedir?

    Mutfak departmanının bir otelde, gerek yiyeceklerin hazırlanması, gerekse yiyecek-içeceğin servis edilmesi bakımından önemli bir rolü vardır. Mutfak asistanının, otel operasyonlarının düzgün biçimde akmasında etkisi büyüktür. Esas görevleri arasında şunlar sayılabilir:

    • Tüm yiyecek ve içecek çalışma alanlarının temiz, kirden ve yağdan arınmış olarak tutulması
    • Mutfağın ve içinde kullanılandonanımın hijyen ve kalitesinde sürekliliğin sağlanması
    • Tüm porselen, cam ve gümüş eşya ile servis donanımının temizlenmesi
    • Beklenen işlevlerine uygun biçimde tüm tabakların ve yemeklerin hazır edilmesinde kolaylaştırma
    • Doğru çöp imha yöntemlerini kullanarak çapraz kontaminasyonu önleme
    • Yiyecek envanter ve stoğunun doğru biçimde, doğru sıcaklıkta kontrol edilmesi
    • Tüm açık büfelerin düzenlenmesi ve ayrıntılı olarak hesap edilmesi
    Bir ticari mutfaktan, mutfak personelinin bulaşık yıkama ve envanteri yönettiği bölüm.
    Bir ticari mutfaktan, mutfak personelinin bulaşık yıkama ve envanteri yönettiği bölüm.

    Hijyenden sorumlu

    Mutfak asistanının görevleri yavaş yavaş değişiyor. Günümüzde mutfak asistanı, özellikle otellerin bulaşık yıkama alanlarında hijyen ve sanitasyon standartlarının korunmasında, şefin ve Yiyecek-İçecek müdürünün rolünü tamamlamakta. Mutfak asistanının omuzlarındaki ağır yük, yeni nesil profesyonel bulaşık makineleri kullanılarak hafifletilebiliyor. Tabii bu makinelerin doğru biçimde kullanılmaları ve bakımlarının yapılması gerektiğini göz ardı etmeden.

    Bir otel restoranında güzelce hazırlanmış bir sofra
    Bir otel restoranında güzelce hazırlanmış bir sofra

    Bulaşık makinesi kullanmanın avantajları

    1. Öncelikle tüm mutfak personeli mutfaktaki tüm operasyon donanımı üzerine bilgi sahibi olmalıdır. Bu donanıma cam ve porselen eşya, sofra takımları ve çukur kaplar dahildir. Personel, mutfak donanımını doğru kullanma prosedürlerini de iyi bilmelidir.
    2. Mutfak personeli tüm kirli sofra malzemelerini almalı ve tüm çatal bıçakları tiplerine göre bir araya getirmelidir. Bu işlem malzeme bulaşık makinesine koyulmadan önce yapılmalıdır.
    Kirli sofra malzemesini taşıyan mutfak elemanı.
    Kirli sofra malzemesini taşıyan mutfak elemanı.

    3. Bulaşık makinesini çalıştırırken, veya fazla kimyasal madde yüklendiğinde ve su kirli olduğunda veya gözetmen tarafından talimat verildiğinde, makine suyunun iki saatte bir değiştiğini göz önünde bulundurun.

    4. Sıcaklığı, kimyasal madde dağıtımını ve su beslemesini düzenli kontrol ederek, bulaşık makinesinin doğru çalışmasını sağlayın.

    5. Donanımı iyi kullanın. Bulaşık makinesini temiz tutmayı unutmayın - hızlı ama dikkatli çalışın!

    Organize bir ekip yoksa mutfakta ancak karmaşa olur.

    Bakalım profesyonel bulaşık makineleri hijyen standartlarını nasıl yükseltiyor.

    Çıkartılmaya hazır: Bir bulaşık makinesinde kaplar ve çatal bıçaklar
    Çıkartılmaya hazır: Bir bulaşık makinesinde kaplar ve çatal bıçaklar

    MEIKO profesyonel bulaşık yıkama teknolojisi

    İyi bir bulaşık yıkama işlemi cam ve porselen eşyayı temizlemekle kalmaz, bunu maksimum verimlilikle yapar. Daha da önemlisi mutfak asistanının hayatını kolaylaştırır. MEIKO bu amaçları göz önünde tutarak, tezgah altı bulaşık makinelerinden bardak yıkama makinelerine, giyotin tip bulaşık makinelerinden konveyörlü bulaşık makinelerine ve trolley yıkama makinelerine, temiz çözümler yaratmaya yönelik tüm ürünlerde uzmanlaşmıştır.

    MEIKO’nun Enerji ve Su Tasarrufu sistemi (EWS) kiri aktif olarak makine dışına atar, en iyi durulama sonuçlarını almak için suyun minimumda tutulmasını sağlar. M-iQ bulaşık makinesiyle yoğun bir çalışma günü rahatça geçer. Elle temizlenmesi gereken, sadece birkaç mavi parçadır. Büyük iş yükü makineyi kendi başına, kendini temizleme sürecine sokar. Mutfak asistanı için en büyük faydası nedir? Elle yapılan işin azalmasıdır, ki bu da hataları azaltır ve kazanılan zaman başka işlere ayrılabilir. Hijyenik koşullar otomatikman iyileşir. Peki, otel sahiplerini özellikle memnun eden konu? İşletme maliyetlerinin azalması.

    İster 4 yıldızlı firma olun ister butik otel, MEIKO en iyi temizleme performanslarını sunarak mutfak asistanlarını mutlu ediyor, konuklara güvenilir bir ortam, otellere bol müşteri vaat ediyor.

    MEIKO'nun yıkama ekipmanları hakkında daha fazla bilgi edinmek için burada.

    Kaynak: Setup My Hotel, Tiger Hospitality, MEIKO’nun web sitesi