İletişim
    The clean solution

    Yüksek parlaklık için tasarlandı

    Doğru cam, doğru bulaşık makinesi gerektirir

    Durum Hong Kong, Vancouver veya Dubai'de hep aynıdır; gastronomide içecekler yüksek bir getiri sağlar. Şarap, bira, maden suyu vb. uygun bardaklarda sunulduğunda, müşteriler daha fazla tat alır ve iyi bir his sağlanır. Aynı şekilde bar, restoran veya otel müdürleri de profesyonel şekilde yürütülen bir bardak yönetimi ile somut avantajlara sahiptir; zira hem bardaklar, hem de diğer bulaşıklar oteller ve gastronomi işletmeleri için ciddi bir maliyet kaynağı olup durum kendini doğal olarak katma değerde de göstermektedir. Burada en önemli yönlerden biri de bardakların yıkanmasıdır. Mükemmel parlaklıkta, hijyenik açıdan temiz bir bardak elde edilmesi pek de kolay değildir.

    Çünkü, mükemmel bir yıkama sonucuna etki eden çok sayıda faktör mevcuttur. Her şeyden önce camın kalitesi çok önemlidir. Gastronomide kullanılan bardaklar çok sık yıkandığından, kaliteleri daha yüksek olmalıdır. İdeal olarak, bir bardağın cam paslanması sebebiyle değil, yalnızca yere düştüğünde kırılması gerekir.

    Sağlanan suyun kalitesine bağlı olarak, suyun yumuşatılması, kısmi veya tam tuz giderme gibi farklı şartlandırma yöntemleri buna tipte etkileri önlemeye yardımcı olur. Su kalitesinin gerçekten iyileştirilmesi ise, yalnızca tamamen tuzdan arındırılmış su ile mümkündür. Buna yönelik olarak "En iyi yıkama sonucu için en iyi su" makalemizi de okuyabilirsiniz.

    Bunun dışında, yıkama için uygun olarak şartlandırılmamış su, yoğun bir yıkama sonrası dahi kir tabakalarına ve kireç kalıntılarına neden olur. Bu nedenle, tıpkı Alman yıkama teknolojisi uzmanı MEIKO firmasının bulaşık makineleri gibi, profesyonel bulaşık makineleri örneğin ters osmoz sistemi gibi su şartlandırma modülü seçenekleri ile donatılmaktadır.

    Wasseraufbereitungsverfahren
    Bulaşık makineleri için su şartlandırma

    Konu bulaşık yıkama olduğunda, her yıkama suyu ile aynı kalitede sonuç elde edilemez. Suda çözünen çok sayıda mineral, bulaşık yıkama sonuçlarını olumsuz yönde etkiler ve kuruma esnasında çatal-bıçaklar ve bardaklar üzerinde görsel açıdan rahatsız edici ve iştah kaçırıcı su lekeleri oluşmasına neden olur.

    Ayrıca, su ile deterjan ve parlatıcı gibi mevcut kimyasal maddeler ve doğru makine teknolojisi arasındaki ilişki de çok önemlidir. Mükemmel şekilde uyarlanmış kimyasal ürünler, yıkama sonuçları için belirleyicidir. Örneğin, az deterjan kullanılması makinenin silikleşmesini hızlandırır ve bardaklarda cam paslanmasını artırır. Fazla deterjan kullanıldığında ise, deterjan tamamen temizlenemez ve bardaklarda desenler veya cam korozyonları oluşur. Benzer tehlikeler parlatıcının dozu yanlış ayarlandığında da söz konusudur. Çok fazla parlatıcı kullanılması, hoş görünmeyen izlere yol açar ve boyler ile son yıkama nozullarının kireçlenmesine sebep olur.

    En iyi yıkama sonucu için en iyi su

    Su yumuşatma esnasında sertlik vericiler ile sodyum iyonları değiş tokuş edilir. Sert su, bu sayede yumuşatılır. Böylece, artan deterjan ihtiyacı ve kireç giderme ile, makinenin kireçlenmesi önlenir.

    Kısmi tuz giderme işlemi, iyon değiştirme yöntemini kullanarak sertlik vericilerin yalnızca bir kısmını sudan alır. Bununla birlikte, suya sodyum iyonları değil, kalıntı bırakmayan hidrojen iyonları verilir.

    Tam tuz giderme işleminde sudaki tüm mineraller alınır ve kalıntı bırakmayan iyonlarla değiştirilir. Tam tuz gidermede olduğu gibi, bir ters osmoz sistemi ile neredeyse tamamen saf, tuzu tam olarak giderilmiş osmoz suyu üretilir. Su, yüksek basınç altında bir membrandan süzülür; bu membran suyun hemen hemen tüm içerik maddelerini tutar. Bu teknoloji, beraberinde birçok farklı avantaj getirir. Sağlanan yalnızca kireç kalıntıları bulunmayan mükemmel temizleme sonuçları değildir. Bu yöntem, kireç kalıntılarının neden olduğu makine hasarlarını ve bozulmaları da önler. Bunun sonucunda da bakım aralıkları uzar. Ayrıca, yıkama için daha az temizlik kimyasalı ve parlatıcı gerekir; bu da yıkama işlemini belirgin derecede çevre dostu kılar. Son olarak, bardakların ve çatal bıçak takımlarının  elle parlatılmasına gerek kalmadığından ve oldukça az bardak kırıldığından, ters osmoz sistemi ekonomikliği de iyileştirir.

    MEIKO, kendi markası ''MEIKOLON'' ile, endüstriyel bulaşık makinelerine mükemmel bir şekilde uyarlanmış deterjan çözümü sunar. Malzeme dayanımı ve temizlik sonucu, makine teknolojisine sıkı sıkıya bağlıdır. Bu sayede, optimum yıkama sonuçları ve makinenin en üst düzeyde korunması mümkün kılınır. Yüksek konsantrasyonlu ürünlerin dozları azaltılabilir ve böylece özellikle ekonomik olurlar.