İletişim
    The clean solution

    MEIKO, daha fazlasını hedefler! Ürün geliştirme laboratuvarına bir bakış

    1 /  / 1

    MEIKO makineleri, güvenilirlikleri ile bilinirler. Ayrıca son derece dayanıklıdırlar. Dayanıklılıkları, bazen uzmanları dahi şaşırtabilmektedir. Çünkü MEIKO bünyesinde bir inovasyon, seri üretime girmeden önce, son bir kalite kontrolünden geçer. Bu tepeden tırnağa bir kontroldür. MEIKO ürün geliştirme laboratuvarında mikrobiyolojik ve mekanik açıdan incelenir. Özellikle mekanik testin oldukça zorlu koşulları vardır. Çünkü MEIKO'nun temel hedefi, müşterideki koşulların olabildiğince gerçeğe yakın şekilde simüle edilmesidir. Bu durum, tekrarlama sayıları gibi, bu testler için belirlenen spesifikasyonları aşıyor olsa bile!

    Tıpkı M-iClean H örneğinde olduğu gibi: Ürünün yeni özelliği olan otomatik kapak sisteminin, 2017'deki lansmandan önce, son bir kalite kontrol aşamasından geçmesi gerekiyordu.  Peki bu yeni özellik MEIKO'nun dayanıklılık testinden geçti mi? Evet, hem de son derece başarılı bir şekilde! M-iClean H bu test kapsamında yaklaşık 1,2 milyon yıkama yaptı ve testin sonunda, otomatik kapak sistemi ilk günkü gibi çalışıyordu. MEIKO Ürün Geliştirme Laboratuvarındaki uzmanlar, kapağı her 10 saniyede bir açılıp kapanacak şekilde teste hazırladı. Üstelik altı ay boyunca ve hiç durmadan! Makinenin parçalarından biri yük testini kaldırmıyor mu? Malzemenin belli kısımlarında metal yorgunluğundan kaynaklanan kırılmalar var mı? Böyle bir durumla karşılaşıldığında, üreticilerle veya plastik ve kauçuk bileşimlerinin uygunluğunu test eden MEIKO malzeme araştırma departmanı ile görüşülerek, sorunun kaynağı en hızlı şekilde analiz edildi ve gerektiği gibi iyileştirildi. Ardından tekrar teste tabi tutuldu. Yaklaşık 1,2 milyon açma ve aynı sayıda kapama sonrasında, yük testi geçilmiş olarak kabul edildi ve sonlandırıldı. MEIKO Ürün Geliştirme Müdürü Bruno Gaus, tercih edilmesi halinde bu testin herhangi bir sorun yaşanmadan devam ettirilebileceğini belirtiyor.

    Peki neden bu sayıda tekrar yapıldı? Özellikle de, normatif olarak öngörülen sayı sadece 100.000 iken! Bruno Gaus bu soruyu şöyle cevaplıyor: "Öngörülen sayı bizim için çok düşüktü; müşterilerimizin gerçek koşullarını yansıtmıyordu." Zira pratikte günde en az 180 yıkama yapılıyor. Buna göre 100.000 tekrar, realitede 1,5 yıla tekabül ediyor ve bu MEIKO için yeterli bir sayı değil! Firmanın otomatik kapak sistemi için yaptığı tekrar sayısı ise 18 yıllık bir çalışma ömrünü yansıtır. Böylece kapağın işlevselliği garanti altına alınmıştır. MEIKO'nun teknolojisine duyduğu güven, otomatik kapak sisteminin tüm elektronik ve mekanik bileşenleri için sunduğu 60 aylık garantide kendini gösterir. Gerçek bir fonksiyon ve yatırım güvenliği için! Bugün M-iClean H birçok restoran, yemekhane ve endüstriyel mutfak bünyesinde kullanılmakta ve kendini tekrar tekrar ispat etmektedir. Sepetin yerine oturması, kapağa hafifçe dokunulması veya ilgili düğmeye basılması kapağın otomatik olarak kapanmasını sağlar. Sessizce... Güvenilir bir şekilde... Zahmetsizce... Böylece personelin iş yükü de azalır. Ve bu özelliği ile M-iClean H, birçok değerli ödüle layık görüldü: Alman Aşçılar Derneğinin 2017'de verdiği altın ödül ile 2018'de verdiği gümüş ödül (KÜCHE-Award), serinin XL versiyonuna 2017'de verilen altın ve 2018'de verilen gümüş Catering Star ödülü. Bunu FCSI Derneği'nin ve B2B etkinliklerin dünya çapında önde gelen organizatörlerinden UBM SES'in SCI Ekipman Ödülü takip etmiş.

    MEIKO, daha fazlasını hedefler: Bu, sadece yük testleri için geçerli değildir. "Made by MEIKO" ibaresi, değerlilik ve güvenilirliği simgeleyen bir marka işaretidir. Ekoloji ile uyum içinde en iyi teknolojiye ve en iyi malzeme kalitesine bağlılığın simgesidir. Müşterilerimizi dinleyeceğimizin, onlar için düşüneceğimizin ve ürünlerimizin etkinliğini ve verimliliğini sürekli olarak gözden geçireceğimizin sözüdür. Sadece bu şekilde talepleri ve beklentileri karşılamak hatta aşmak mümkün olacaktır. Günümüzde kaliteli bir tedarikçiyi belirleyen unsur da tam olarak budur. MEIKO'nun kalite sözü küresel olarak geçerli olduğu için, bu beklentiler dünya çapındaki tüm MEIKO üretim tesislerinde karşılanmaktadır. Ve bütünsel olarak anlaşılan bu söz ürün kalitesinin yanı sıra süreç ve servis kalitesini de kapsar. Sonuç baştan sona temiz çözümlerdir!

    Dolayısıyla MEIKO ürün geliştirme laboratuvarı asla boş kalmaz. 2019'da lanse edilecek sıradaki yenilikler de öncesinde laboratuardaki uzmanların kritik incelemelerinden ve en zorlu test koşullardan geçtiler. Aynı şekilde bu yenilikler de, MEIKO'nun katı kalite kriterlerini karşılamayı başardılar. Bizi izlemeye devam edin!