İletişim
    The clean solution

    Kalite, bakım ve koruma

    Bulaşık makinenizin ömrünü ciddi oranda uzatacak faktörler

    Endüstriyel bulaşık makinenizin uzun yıllar sorunsuz çalışması ve bulaşıkhanenizde "temiz" bir iş akışı sağlaması, yaptığınız yatırımı daha değerli kılar. Bunun için personelin kullanım, bakım ve temizlik için üretici talimatlarını dikkate alması ve faydalı bazı rutinleri uygulaması yeterlidir. Makalemizde de okuyacağınız gibi bu hiç de zor değildir.

     

    Söz konusu teknik cihazlar olduğunda, arızalar her zaman en vakitsiz durumlarda ortaya çıkar. Bunun bir otel veya gastronomi işletmesinin bulaşıkhanesi için ne anlama geldiğini tahmin etmek hiç de zor değildir. Nitekim bulaşık makinesinin arıza yapması veya yeterli performansla çalışmaması, tüm servis akışının kısa süre içinde durmasına yol açacaktır. Ancak operasyonun sürdürülebilmesi için bardak, tabak ve diğer malzemelerin bir şekilde yıkanması gerekir ve malzemeler acil durumlarda elle yıkanacaktır. Ne var ki bu yöntem, endüstriyel bulaşık makinesiyle yapılan yıkama kadar ekonomik, hijyenik ve ergonomik değildir. Bunun da ötesinde elle yıkama hem daha az çevre dostu hem de çok daha yavaştır.

    Ama endişelenmeyin: Profesyonel bulaşık yıkama teknolojileri, temelde sürekli yüksek kapasiteyle çalışmak üzere tasarlanmış olup maksimum seviyede kesintisiz çalışma güvenliği sunar. Bununla birlikte operatör ve kullanıcıların da bu sürece katkıda bulunması ve makineleri doğru şekilde kullanmaları, düzenli aralıklarla (ve doğru şekilde) temizlemeleri, bakımını yapmaları ve korumaları gerekir. Bunlar yerine getirildiğinde, lider makine üreticilerinin cihazları uzun yıllar boyunca güvenilir bir performans sağlar. Bu makalede endüstriyel bulaşık makinenizin uzun ömürlü olması için, faydalanabileceğiniz bazı ipuçlarını paylaşıyoruz.

    Servis kalitesi önemlidir

    Bu nedenle tedarikçi belirleme sürecinde, ürünün kalitesinin yanı sıra servis kalitesi de belirleyici bir rol oynamalıdır.

    MEIKO servisi de bu alanda iyi bir örnek olarak öne çıkıyor ve 7/24 acil servis de dahil olmak üzere her türlü onarım, bakım işleri ve rutin kontrol hizmeti sunuyor. Buna ek olarak kapsamlı yedek parça stoğu, standart yedek parçaların 48 saat içerisinde tedariğini garanti ediyor.

    Endüstriyel bulaşık makinelerinin bakımı ve temizliği

    Öte yandan endüstriyel bulaşık makinenizden daima en iyi performansı elde edebilmek için elbette kendi personelinize de iş düşüyor. Sonuçta teknik cihazların bilinçli kullanımı, uzun yıllar boyunca işlevselliklerini korumalarına katkı sağladığı için, anahtar bir role sahiptir. Günün sonunda bulaşıkhanenizde her şey sorunsuz çalışacak ve bundan işletmeci, personel ve misafirler olmak üzere tüm taraflar fayda sağlayacaktır.

    Bunun için, yeni bulaşık makinesini kullanacak olan herkesin, devreye alma öncesinde kullanma kılavuzunu ayrıntılı bir şekilde okuması gerekir. Bu, genellikle hafife alınan bir konudur. Oysa ki bir endüstriyel bulaşık makinesinin uzun yıllar boyunca çalışabilmesi, ancak kullanım, bakım ve temizliğin üretici talimatlarına uygun olarak yapılması ile mümkündür.

    Söz konusu kullanım, bakım ve temizlik çalışmalarının diğer ülkelerdeki ekiplerce de olabildiğince kolay yürütülebilmesi ve hataların önlenmesi adına MEIKO, sunduğu cihazların sezgisel şekilde kullanılabilir olmasına büyük özen göstermektedir. Ayrıca belirtilen konularda düzenli eğitimler de sunmaktadır.

    Bulaşık makinesinin günlük kullanımına dair 4 ipucu

    Aşağıda endüstriyel bulaşık makinenizi olabildiğince uzun süre sorunsuz olarak kullanabilmeniz için almanız gereken asgari önlemleri bulabilirsiniz:

     

    1. Doğru yükleme

    Tabak, bardak ve çatak-bıçakları yüklerken, bunların makinenin yıkama kollarına veya diğer hareketli parçalarına zarar vermeyeceğine dikkat edilmelidir. Yıkama performansını olumsuz etkileyeceği için makine aşırı yüklenmemelidir. Ayrıca doğru sepet seçimi de önemlidir: Tabak ve bardaklar için tasarlanmış geniş örgülü bir sepete koyacağınız çatal, bıçak gibi küçük parçalar fark edilmeden aşağıya kayabilir!

    2. Doğru program seçimi

    Yıkama programı, her zaman yıkanacak malzemenin kirlilik derecesine göre seçilmelidir. Öte yandan makinenin daima en yüksek güçte çalıştırılması hem mantıksız hem de ekonomik olmayan bir tercihtir. Üstelik bu, makinenin ömrünü de olumsuz etkiler. Bulaşıkhanenin koşullarına bağlı olarak kaba kirler, yıkamadan önce el duşu ile uzaklaştırılabilir.

    3. Dikkatli temizlik

    Makinenizin kendi kendini temizleme programı (veya en yüksek güçte boş çalıştırma) olsa da, makinenin filtreleri, yıkama kolları, contalar, kenarlar vb. ayrıca temizlenmelidir. Ev tipi bulaşık makinelerine kıyasla çok daha sık yıkama yapılması sebebiyle, bu işlemin günde birkaç defa tekrarlanması gerekebilir. Özellikle günün sonunda yapılan son yıkamadan sonra, detaylı bir temizlik yapılması şarttır.

    M-iQ Selbstreinigung
    Tünel tipi bulaşık makinelerinde kendi kendini temizleme

    Yıkama prosesi sona erdiğinde M-iQ, mevcut tank suyunu kullanarak kendi kendini temizler. Sadece mavi renkli kısımların elle temizlenmesi gerekir.

    Gün sonunda detaylı bir temizlik yapılması şarttır

    4. Düzenli kireç çözme

    Bulaşık makinesi tuzu, sudaki kireci filtreler ve bağlar, böylece her zaman iyi yıkama sonuçları alınır ve makinenin ömrü uzar. Bu nedenle bu özel tuzun tekrar tekrar ilgili hazneye doldurulması gerekir. Su çok kireçliyse, endüstriyel bulaşık makinelerinin düzenli aralıklarla profesyonel kireç çözme işlemine tabi tutulması gerekir; bunun için kimyasal firmalarından temin edilen özel kireç çözücüler kullanılmalıdır. Alternatif olarak MEIKO'nun sunduğu entegre su yumuşatıcı "Active Clean" (opsiyonel), bu soruna mükemmel bir çözüm sunar.